Juho Pirttijoki taas täydessä pelikunnossa

 

Juho Pirttijoki harjoittelee vapaapäivinäkin itsenäisesti.

Juho Pirttijoki on taas pelikunnossa ja matkaa lokakuussa alle 19-vuotiaiden EM-alkukarsintoihin Liettuaan. Kuva: Sami Koljonen

Nenänvartensa jalkapallon kakkosdivisioonan ottelussa kolhinut Juho Pirttijoki on taas täydessä pelikunnossa. Akaalainen Toijalan Pallo -49:n kasvatti ja nykyisin valkeakoskelaista FC Hakaa edustava pitkä toppari palasi viikonloppuna tositoimiin.

U19 maajoukkue kohtasi viime viikonloppuna kahdesti Kreikan, ja sinivalkoisen Suomen joukkueessa taisteli myös tuttu vaaleakutri. Maajoukkuetoppari bongattiin tällä kertaa neppailemassa palauttavissa treeneissä Valkeakosken Tarttilan nurmikentällä maanantaina.

Suomi kohtasi Kreikan 5.9. Lohjalla ja 7.9. Nummelassa. Juho oli jälkimmäisen ottelun pelaavassa kokoonpanossa.

– En voi sanoa että meni huonosti, vaikka 0–2-tappio tulikin. Luottoa tuli niin valmentajalta kuin joukkuekavereiltakin, myhäili mies.

– Kreikka vaan oli niin taitava ja fyysinen joukkue, kovin mitä olen kohdannut. Joukkueessa on esimerkiksi kaksi Juventuksen organisaatiossa pelaavaa kaveria.

Kolhun saanutta nenänvartta suojaamaan oli hommattu maskikin. Kysymys kuuluikin, käytitkö sitä?

– En käyttänyt, sillä näkökenttä ei olisi sen kanssa ollut täydellinen. Eikä kentälle mennä pelkäämään! Täysillä tilanteisiin, eikä taka-askeleita oteta, täräyttää Akaan jätti.

Juhon ura on kovassa nosteessa. Seuraava välietappi on EM-alkukarsinta 6.–13. lokakuuta Liettuassa. U19 maajoukkue kohtaa tuolloin Skotlannin, Norjan ja Liettuan. Juhon lainapesti FC Hämeenlinnan kakkosdivisioonajoukkueessa on myös päättynyt.

Mitali nuorten SM-sarjassa ja näyttömahdollisuudet edustusjoukkueen riveissä. Siinä hakalaisen tämän syksyn tavoitteet Suomen pelikentillä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?