Herrasmies Leivo palkittiin kuukauden hevosenomistajana

Kylmäkoskelainen Timo Leivo palkittiin kuukauden hevosenomistajana.

Kylmäkoskelainen Timo Leivo palkittiin kuukauden hevosenomistajana.

Kylmäkoskelainen ravivalmentaja, lämminveristen kasvattaja ja ohjastaja Timo Leivo palkittiin Suomen Hippoksen elokuun hevosenomistajana.

Palkinto myönnettiin Riverside Farmin isännälle paitsi menestyksestä Jaquelinen Mon Amilla ja Hillbilly Hildalla ennen muuta hevosta kunnioittavasta tavasta toimia. Leivo ei esimerkiksi käytä lainkaan piiskaa kilvanajossa. Leivo palkitsee ravurinsa aina maaliviivan jälkeen taputuksella, silityksellä tai muilla yleisönkin havaitsemilla tavoilla.

Palkintoperusteluissa todetaan, että Leivon esimerkillinen tapa toimia hevosten kanssa edistää raviurheilun myönteistä julkisuuskuvaa.

Leivo tunnetaan raviratojen herramiehenä, joka huolehtii siitä, että niin hevoset kuin ohjastaja ovat kilpailupaikalla aina siisteissä varusteissa. Kuskia tuskin kukaan on nähnyt sellaisena, ettei ajovarustus olisi puhdas ja viikset rajattu millimetrin tarkasti.

Palkitsemisen ohessa viikonloppuna tapahtui myös radoilla. Turun lounasraveissa perjantaina Ceasar Boko otti vuoden toisen voittona. Seppo Markkulan ajama ruuna kellotti kilometriajan 16,5a. Hevosen omistaa akaalainen tiimi Hanna ja Vesa Pälli sekä Aspen Stable. Valmennuksesta vastaa Hanna Pälli.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?