Wauhdikas paransi ennätystään

Jouni Vaittinen ohjasti Wauhdikkaan Turussa ennätykseen 32,5. Kuva: Rauli Ala-Karvia
Jouni Vaittinen ohjasti Wauhdikkaan Turussa ennätykseen 32,5. Kuva: Rauli Ala-Karvia

Kylmäkoskelainen suomenhevosruuna Wauhdikas alkaa pikkuhiljaa päästä nimensä edellyttämille kilometriajoille. Jouni ja Juha Vaittisen omistama kuusivuotias ravasi Turussa ennätyksensä 32,5, joka riitti vasta seitsemänteen sijaan. Porissa perjantaina 13. kesäkuuta sijoitus parantui parilla pykälällä: viides sija tuli ajalla 33,7.
Wauhdikkaan isä on kylmäkoskelaisen Unto Inkisen omistama Voitokas, jonka yhdestätoista jälkeläisestä Esse on toistaiseksi tienannut eniten. Wauhdikkaan tienestit ovat vajaat 1 600 euroa. Wauhdikkaan emä Huhtityttö kilpaili 59 kertaa ilman isompia menestyksiä. Voittoja ei tullut, mutta himmeämpiä totosijoja sentään seitsemän.