Kannustusjoukko on puolet joukkueesta

”Toijala Lentiksessä pääasia ei ole pelit”

 

Hauenkuanon Pallolla oli Matinpuiston kentän laidan eläväisimmät  kannustusjoukot.

Hauenkuanon Pallolla oli Matinpuiston kentän laidan eläväisimmät kannustusjoukot.

Lentopallot, keskittyneet mutta iloiset ilmeet sekä positiivinen asenne täyttivät Matinpuiston kentän, kun viikonloppuna järjestettiin jo 35. kertaa Toijala Lentis. Toijalan Valppaan järjestämässä turnauksessa yhteensä 61 joukkuetta kilpaili kuudessa eri sarjassa lauantain ja sunnuntain aikana. Useammasta sarjasta löytyi myös akaalaisia joukkueita, joista turnauksen ylimmässä miesten B-sarjassa pelasivat Toijalan Vauhti ja Valpas. Lopputuloksissa Vauhti oli sarjansa toinen ja Valpas kolmas.

Turnauksen järjestämisestä päävastuussa olleen Valppaan puheenjohtajan Saija Roinisen mukaan on vaikea arvioida, kuinka moni turnaukseen osallistuvista pelaajista tai joukkueista oli uusia.

– Joukkueet vaihtavat nimeä, ja pelaajat hyppivät joukkueesta toiseen, niin on vaikea arvioida.

Tavasta poiketen hiekka ei turnauksessa pöllynnyt, mistä pitivät huolen sateet. Vaihtelevat kelit sekoittivat hiukan pelejä, mutta edes lauantaina todella ankaraksi yltynyt sade ei vienyt iloista mieltä, vaikka järjestäjien toimesta pyydettiinkin peleihin pieni tauko kenttien kuivumisen ajaksi.

– Näytti olevan sateesta huolimatta hyvä fiilis kentällä. Kuulin jonkun sanovan sateen aikana, että satoi tai paistoi, niin pelit kyllä kulkee, Roininen naurahtaa.

 ”Ihme olisi, jos me emme tulisi tänne”

Positiivista mieltä riitti myös Matinpuiston kentälle saapuneella Radio Novan juontajalla Sari Seppälällä. Seppälä on osallistunut turnaukseen ennenkin, tosin myös hän on pelannut eri joukkueissa eri vuosina. Tänä vuonna joukkueena oli korsolainen Vedottomat.

– Joku meidän joukkueesta taisi sanoa, että ihme olisi, jos me emme tulisi tänne, Seppälä toteaa.

Turnaus houkuttelee tutun radioäänen Toijalaan yhä uudestaan etenkin tapahtumana.

– On toki kiva pelatakin, mutta kyllähän tänne tullaan tapaamaan vanhoja tuttuja ja tanssimaan, Seppälä kertoo ja viittaa perinteisiin ravintola Kruunassa ja Klaavassa pidettäviin juhliin.

 Pitkät perinteet ja hyvä mieli

Yksi akaalaisista joukkueista oli 15. kertaa turnaukseen osallistunut Hauenkuanon Pallo eli HaPa. Miesten C-2 -sarjassa pelannut HaPa mallintaa hyvin koko turnausta, sillä siltä löytyy sekä pitkiä perinteitä että hyvää mieltä vaikka muille jakaa. HaPan joukkoihin kuuluu väkeä jo useammasta sukupolvesta. Lopullisissa tuloksissa sarjassaan sijalle 12 jääneelle joukkueelle tulokset eivät ole pääasia.

– Pääasia on osallistuminen ja hyvä mieli, ei todellakaan voittaminen. Tämä on tällainen kesän avaus, joukkueessa pelaava Keijo Koskinen toteaa.

Tärkeä osaa HaPan turnausta ovat vuodesta toiseen myös Toijala Lentiksen mittakaavassa suuret ja äänekkäät kannustusjoukot, joita on kehuttu turnauksen parhaiksi.

– HaPa on siellä, mistä kuuluu kovin meteli, naurahti myös Roininen.

Kannustusjoukot merkitsevät paljon myös pelaajille.

– Kyllä kannustusjoukoilla on suuri merkitys. Yli puolet koko joukkueesta, Koskinen toteaa.

 ”On ihan teinimeininki”

Monet turnaukseen osallistuneet kehuivat järjestelyjä. Ruokailu, illanvietto, pelipaikka ja majoitus saivat vuolaasti kiitosta monelta eri taholta. Kuten aiemminkin, majoitus tapahtui Arvo Ylpön koululla sekä Vainionlahdessa. Kehujien joukkoon liittyi Sari Seppälä.

– Olen ollut koulumajoituksessa viimeksi 15-vuotiaana. Oli pieniä ennakkoluuloja, mutta siellähän on vallan viihtyisää! Siellä kun on makuupussit vierekkäin luokan lattialla, on ihan teinimeininki, Seppälä nauraa.

Lentistä pelattiin viikonvaihteessa sekä auringonpaisteessa että kaatosateessa.

Lentistä pelattiin viikonvaihteessa sekä auringonpaisteessa että kaatosateessa.

Radio Novan juontaja Sari Seppälä iskee verkolla.

Radio Novan juontaja Sari Seppälä iskee verkolla.

Vanhat tutut ja tanssiminen tuovat Sari Seppälän  Toijala Lentikseen  vuosi toisensa jälkeen.

Vanhat tutut ja tanssiminen tuovat Sari Seppälän Toijala Lentikseen vuosi toisensa jälkeen.

Toijala Lentikseen osallistui kaikkiaan 61 joukkuetta.

Toijala Lentikseen osallistui kaikkiaan 61 joukkuetta.

Sami Koljonen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?