Miller palkitsi tallipäällikkö Ajon MM-sarjan avausvoitolla

Aki Ajon johtama Red Bull KTM-tehdastiimi käynnisti Moto3-luokan MM-sarjan riehakkaissa voittotunnelmissa Losailin valaistulla aavikkoradalla Qatarissa. Kuva: Gold and Goose.

Aki Ajon johtama Red Bull KTM-tehdastiimi käynnisti Moto3-luokan MM-sarjan riehakkaissa voittotunnelmissa Losailin valaistulla aavikkoradalla Qatarissa. Kuva: Gold and Goose.

Aki Ajon talliin kuuluva 19-vuotias australialaiskuljettaja Jack Miller ajoi voittoon ratamoottoripyöräilyn Moto3-luokan MM-sarjan avajaiskisassa Losailin valaistulla aavikkoradalla Qatarissa. Suomessakin ja jääradalla talvikaudella harjoitellut Miller oli syystäkin haltioissaan, sillä voitto merkitsi hänelle samalla uran ensimmäistä podiumsijoitusta.

– En olisi voinut pyytää tältä päivältä enempää: ensimmäinen kilpailuni tässä upeassa tiimissä, ensimmäinen podiumisijoitukseni ja tietenkin myös ensimmäinen voittoni. Aivan mahtavaa aloittaa kausi tällä tavalla, hihkui Miller.

Ajo on saavuttanut tallipäällikkönä jo kolme maailmanmestaruutta ja lukuisia muita ykkössijoja, mutta voittamiseenhan ei kyllästy koskaan.

– Mahtava tapa aloittaa MM-kausi: ensimmäinen kilpailu ja ensimmäinen voitto. Onnittelen Jackia ja koko tiimiä siitä hienosta työstä, jonka he ovat tehneet, Ajo kiitteli omiaan.

– Pidetään kuitenkin mielessä se, että kausi on pitkä ja se on myös kenties kaikkien aikojen kovin tähän mennessä Moto3-luokassa nähty. Ja tietenkin sen myötä myös kiinnostavin. Tämä voitto antaa meille ja partnereillemme jälleen lisää motivaatiota työskennellä yhä kovemmin. Emme anna koskaan periksi, alleviivasi Ajo.

Aki Ajon poika valkeaskokelainen Niklas Ajo paketoi pettyneenä miehenä Moto3-luokan MM-sarjan avausviikonvaihteen. aatimaton 26. sija oli kaikkea muuta, mitä 19-vuotias Ajo oli lähtenyt samalla Husqvarnan tehdaspyörän ensi-illasta hakemaan. Mahdollisuudet murenivat kaatumiseen viidennellä kierroksella.

Kausi jatkuu kolmen viikon kuluttua Austinin radalla USA:ssa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?