Ajon tallin kuljettajat Hanika ja Miller kärkikolmikossa Jerezissä

Moto3-luokan MM-sarjaa starttaa ensi viikolla Qatarissa.  Aki Ajon tallin kuljettajista Jack Miller ja Karel Hanikan vauhti oli hyvällä tasolla, kun talvikauden kolmas ja viimeinen virallinen testijakso käynnistyi tiistaina tuulisella Jerezin radalla Espanjassa.

Australialainen Jack Miller oli Jerezin edellisen jakson nopein kuljettaja ja hän jatkoi andalusialaisradalla siitä, mihin viimeksi jäi. Miller viimeisteli torstaihin ulottuvien testien avauspäivän kolmanneksi parhaan kierrosajan 1.47,423.

Ensimmäiseen MM-kauteensa kovaa kyytiä valmistautuva tiimikaveri Karel Hanika oli hienosti tiistain toiseksi nopein kuljettaja. Kärjestä 0,106 sekuntia jäänyt tshekki pisti piirun verran Milleria paremmaksi, eli tässä tapauksessa 75 tuhannesosaa.

Miller ajoi kovimman kierrosaikansa päivän toisessa sessiossa. Hanika puolestaan pisti parastaan viimeisessä, eli kolmannessa sessiossa. Hanikan päivään mahtui myös yksi, mutta onneksi harmiton kaatuminen.

Aki Ajon kuljettaja Hafiq Azmi joutui jäämään sivuun Jerezin radalla Espanjassa käynnistyneistä viimeistelytesteistä. Malesialainen Azmi, 17, potee oikeaa rannettaan. Azmin korvaa torstaihin asti ulottuvissa Jerezin testeissä hänen maanmiehensä, Ajo Motorsportin riveissä Espanjan CEV-sarjaan lähtevä Hafiza Rofa.

Azmi loukkasi ranteensa viime viikolla enduropyörällä harjoitellessaan. Ranteessa on hiusmurtuma ja lisäksi nivelside on tulehtunut.  Azmi aikoo kuitenkin ajaa MM-avauksessa runsaan viikon kuluttua.

Aki Ajon poika Niklas Ajo oli kolmipäiväisen jakson avauksen 18. kiireisin kuljettaja. Ajon nopein kierros kulki ajassa 1.48,696. Hän kiersi 4,4 kilometrin mittaisen espanjalaisradan tiistain kuluessa kaiken kaikkiaan 53 kertaa.

Hafiq Azmi joutui  jäämään sivuun Espanjassa tiistaina käynnistyneistä viimeistelytesteistä. Azmi loukkasi ranteensa ranteensa viime viikolla enduropyörällä harjoitellessaan.

Hafiq Azmi joutui jäämään sivuun Espanjassa tiistaina käynnistyneistä viimeistelytesteistä.
Azmi loukkasi ranteensa ranteensa viime viikolla enduropyörällä harjoitellessaan.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?