Tarpian Suunnan Antti Virtaselle MM-kultaa veteraanien hiihtosuunnistuksesta

Tarpian Suuntaa edustavat Antti Virtanen (M45-sarjassa) ja Olli Savikko (M50-sarjassa) urakoivat 22. helmikuuta Viron Pölvassa käydyissä Veteraanien hiihtosuunnistuksen MM-kisojen pitkän matkan finaalissa ansiokkaasti.

Turenkilainen Virtanen oli ykkösrastilla kärkeen kiilannutta venäjän Shelekhin Anatolya viisi sekuntia jäljessä. Kakkosrastilla Virtanen kiilasi kärkeen 21 sekunnin pesäerolla. Pitkällä rastivälillä 5–6 Virtasella tuli hakua 35 sekuntia ja Oleg Melnikov nousi kärkeen. Seitsemännellä rastilla Virtanen kuittasi kärkeen ja piti johdon vakuuttavasti loppuun asti.

Nokialainen Savikko aloitti lupaavasti ensimmäisellä pitkällä rastivälillä ollen kolmas ja vain 29 sekuntia kärkiajasta jäljessä. Kakkosrastilla tuli pahasti takkiin ja eroa kilpailua johtavaan Valko-Venäjän Zvontsoviin tuli 2 minuuttia ja 21 sekuntia Savikon sijoituksen pudotessa sijalle 11. Notkahduksen jälkeen Savikko nousi nopeasti kuudennelle sijalle. Kilpailun puolessavälissä rastivälillä 8–9 sattui harmittava puolentoista minuutin haku. Kova tasainen loppuveto ei aivan riittänyt pronssille. Eroa kolmanneksi tulleeseen Zvontsoviin jäi minuutti 19 sekuntia. Sarjan kaksoisvoiton otti Suomi, kultaa Seppo Mäkinen ja hopeaa Kimmo Määttä.

Tulokset hiihtosuunnistuksen veteraanien MM-kilpailu, pitkä matka 22.2. Viro, Pölva.

M45 11 km 1) Antti Virtanen Suomi 56.04, 2) Oleg Melnikov Venäjä 59.38, 3) Anatoly Shelekhin Venäjä 1.04,39.

M50 9 km 1) Seppo Mäkinen Suomi 47.04, 2)Kimmo Määttä Suomi 48.03, 3) Igor Zvontsov Valko-Venäjä 51.30, 4)Olli Savikko Suomi 52.49.

Tarmo Kokko

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?