Unto Inkinen palasi tositoimiin

Kylmäkoskelainen ansioitunut suomenhevosten kasvattaja, valmentaja ja ohjastaja Unto Inkinen teki tiistaina come backin ohjastajana. Edellisen kerran Inkinen ajoi valmentamaansa Kultakenkää Forssan raveissa lokakuussa 2011. Nyt aisojen välissä oli sama hevonen, ja Teivossa valjakolle heltisi viides sija kohtuullisella ajalla 33,3. Voiton vei 20 metrin takamatkalta Kultakengän tavoin lähtenyt Oiva Käsnäsen Gilari ajalla 30,5.

Unto Inkinen täyttää tänä vuonna 73 vuotta, ja hänellä on ohjastajien C-lisenssi. C-ajoluvan haltija, joka on ajanut totoraveissa, ravikilpailuissa tai paikallisraveissa vähintään viisitoista lähtöä, saa ohjastaa niissä lähdöissä, joiden ensimmäinen palkinto on enintään 2 400 euroa. Teivossa tarjolla oli 900 euron ykköspalkinto. Yli 100 000 euron voittosumman valmentajana päässyt Inkinen kuittasi Teivosta 90 euron palkinnon.

Raviohjastajilla on ikärajat, muttei ehdotonta ylärajaa. Ajajan täyttäessä 68 vuotta hänen on lähetettävä laillistetun lääkärin todistus tarkastuksesta, jossa käydään läpi keskeiset terveyteen liittyvät asiat. Ohjastajan ajo-oikeutta voidaan hakemuksesta jatkaa Suomen Hippoksen hallituksen päätöksellä 70 ikävuoden jälkeen vuodeksi kerrallaan.

Inkinen on vanhimpia aktiivikuskeja tällä haavaa. Tosin vuotta vanhempi, ravikuningatar B. Helmiinan valmentajana tunnettu Reijo Borgström on jo ehtinyt tänä vuonna kisata yhden lähdön B. Vilungin rattailla.