FC Gepardi löytänyt jämäkkyyttä otteisiinsa

Toijalan Valppaan futsal-joukkue FC Gepardi on esiintynyt edukseen kolmessa viimeisessä II-divisioonan ottelussaan. Joukkue on riemastuttanut kannattajiaan kolmella peräkkäisellä kotivoitolla.

Henri Ojala tähtenä KaVo-voitossa

Kylmäkosken Veikkojen liiga-avut  helpottivat Toijalan Valppaan futsal-seura FC Gepardin olotilaa jo toisessa ottelussa peräkkäin. Farmijoukkueiden yhteistyön tuloksena Gepardi kaatoi 7. tammikuuta Kangasalan Voiton 7–6 (5–3).

Toijalan Monitoimihallilla väännettiin tiukka II-divisioonan peli, jossa yksi pelaaja varasti kuitenkin pääosan. Liigapelaaja Henri Ojalan taivaansiniset tossut lähettivät pallon viidesti maalin perukoille. Muut pistemiehet olivat Kim Lingman 0+4, Ilkka Jussila 0+1, Jussi Nyström 1+0 ja Jussi Sorri 1+0.

Ainakin vieraspisteessä lähes kiinni ollut Voitto antoi siis kunnon vastuksen. Voiton vahvat ja kovaa ampuneet Ahmed Altallab 3+0 ja Erik Westerholm 1+0 olivat kotijoukkueen tasoisia pelimiehiä.

Veikkojen liigapelaajien käyttö näissä II-divisioonapeleissä alkaa täyttää pelastusoperaation tunnusmerkkejä. Gepardi halutaan pitää sarjassa, ja siihen tarvitaan liiga-apuja. Mutta kun liigajoukkueen pelitahti tiivistyy, apuja tuskin koko kentällisen (4 kenttäpelaajaa) verran peleihin liikenee.

Keltapaidat ovat kahden ottelun voittoputkessa. Putki saa, ja sen myös täyty pidentyä.

Ilkka Jussila Ilveksen peikkona

Jos oli edellisen kotiottelun sankari viisi maalia paukuttanut Henri Ojala, niin lauantaina 11. tammikuuta pelatussa ottelussa Ilves FS:n kakkosjoukkuetta vastaan sankari seisoi tolppien välissä. Ilkka Jussilan torjuntavire ylti hienoihin pelastuksiin auttaen keltapaidat 5–4 (3–1) -voittoon Toijalan Monitoimihallilla.

Gepardi oli alkuun ottelun hallitsija vieden peliä selkeästi. Yhden oman maalin sekä Juha Hevonojan, Sampsa Laakson ja Toni Niskalan osumilla Gepardi siirtyi ottelun viimeiselle kympille 4–1 -johdossa. Ehkä turvallisen tuntuinen tilanne, joka sitä ei sitten ollutkaan. Tamperelaiset ryhdistäytyivät rinnalle ja olivat jopa viemässä pisteet mukanaan. Ottelun voittomaalin kuitenkin iski Ville Ojala kotijoukkueelle. Maalivahti Jussila teki sitten puolestaan tyhjiksi vieraiden yritykset.

Toni Niskalan lisäksi liiga-apuja Kylmäkosken Veikoilta kotijoukkue oli saanut Janne Hevonojan ja Joonas Saariniemen muodossa.

Gepardi jatkaa sarjaansa edelleen kotiotteluilla. Sunnuntaina 19. tammikuuta Monitoimihallille saapuu Pihlavan Työväen Urheilijat. Ottelu alkaa kello 13.

Futsalia riittää Monitoimihallilla tulevana viikonloppuna. Lauantaina Kylmäkosken Veikkojen liigaottelun jälkeen astuvat parketille B-tytöt. Veikkojen B-tyttöjen joukkue kohtaa piirinsarjassa Ylöjärven Ilveksen. Ottelun alkamisaika riippuu liigaottelun pituudesta. Veikkojen liiga-otteluhan alkaa kello 15. Seuraavana sunnuntaina tyttöjoukkue saa vastaansa Parkunmäen Apassit Hämeenkyröstä. Peli alkaa kello 16.

Jukka Koskinen

 

Futsal II-div. Sarjatilanne 11.1.2014.

YlöR                    11                        44-32                  27

VehU                   11                        62-37                  25

VaKP WFT         11                        57-49                  20

PTU                     11                        55-45                  19

KaVo                   10                        43-31                  16

VampU                12                        60-54                  15

FC Gepardi         12                        59-72                  13

lves FS/2            10                        48-56                  10

Nasta                   10                        41-62                  10

ACE 2                  12                        25-56                  2