Birdland Team korkealla kasvattajatilastossa

Birdland Teamin kasvattama Bakels Birdland otti viime vuoden kuudesta kilpailustaan kolme voittoa. Ohjaksissa oli hevosen valmentaja Harri Koivunen. Kuva: Rauli Ala-Karvia.
Birdland Teamin kasvattama Bakels Birdland otti viime vuoden kuudesta kilpailustaan kolme voittoa. Ohjaksissa oli hevosen valmentaja Harri Koivunen. Kuva: Rauli Ala-Karvia.

Toijalan Lintumaantiellä tehdään hienoja lämminveriravureita. Birdland Team Oy sijoittuu päättyneen vuoden valtakunnan tilastossa 11. sijalle, kun kasvattajia laitetaan järjestykseen hevosten voittojen perusteella.

Birdland-hevoset ottivat viime vuonna 234 kilpailussa yhteensä 23 voittoa ja 46 himmeämpää totosijaa sekä palkintorahoja hevosten omistajille lähes 70 000 euroa. Birdland Team Oy palkittiin loppuvuodesta Pohjois-Hämeen Hippoksen ja Hämeen Hevosjalostusliiton Vuoden ravimenestyjän palkinnolla.

Tapio Pajuojan vetämä yhtiö on kasvattanut vuosien varrella lähes 70 lämminveriravuria, joista melkein jokainen on myös laittanut kavionjälkensä kilparadoille. Kasvateista löytyy sellaisia nimiä kuin yli sata tonnia ravannut Willy Birdland sekä hieman vähemmän palkintorahoja juosseet Baby Baker ja Born In Birdland.