Akaan ultimateturnauksen voitto Jyväskylään

Voittajajoukkue JSW: takarivi vasemmalta Eero Metso, Juho Rajala, Juha Julkunen ja Kirsi Leskinen. Eturivi vasemmalta Jukka Raimovaara, Kati-Mari Kakko, Satu Huttunen, Minna Kauppi ja Sari Seppälä. Edessä istumassa vasemmalta Ville Arvio ja Esa Saksola. Kuva: Paul Brown.

Voittajajoukkue JSW: takarivi vasemmalta Eero Metso, Juho Rajala, Juha Julkunen ja Kirsi Leskinen. Eturivi vasemmalta Jukka Raimovaara, Kati-Mari Kakko, Satu Huttunen, Minna Kauppi ja Sari Seppälä. Edessä istumassa vasemmalta Ville Arvio ja Esa Saksola. Kuva: Paul Brown.

”Miksi ihmeessä urheilijat ovat pukeutuneet noin hölmöihin vaatteisiin ja hattuihin?”  Tällainen kysymys on aivan varmasti noussut katsojan mieleen, jos sattui lauantaina 28.12. käymään Toijalan Monitoimihallilla. Silloin pelattiin 4PJ-turnauksessa ultimatea pitkin päivää. Turnauksen järjesti TNS:n ultimatejoukkue T.U.F.F., ja pelaajien outo pukeutumistyyli johtui turnauksen teemasta.

Rento turnaus sai nimensä ensin sanoista 4 päivää joulusta. Tästä syntyi edelleen idea, josko pistettäisiin pelaajat pelaamaan pyjamissaan. Englanniksi pyjamista käytetään joskus lyhennettä pj’s.

Turnaus oli avoin kaikille halukkaille pelaajille, ja siihen sai ilmoittautua joko joukkueena tai yksittäisenä pelaajana eli niin sanottuna hattupelaajana. Vetämällä yksittäisten pelaajien nimet hatusta muodostettiin tällä kertaa kaksi hattujoukkuetta.  Joukkueita oli Jyväskylästä, Porista ja Tampereelta ja yksittäisiä pelaajia Kotkasta, Vihdistä, Helsingistä, Lempäälästä ja Akaasta. Mukana oli myös kolme vaihto-oppilasta, jotka olivat Australiasta, Meksikosta ja Kolumbiasta.

Jyväskylän Sleepwalkersit, Tampereen yliopiston Hanipallerot ja yliopiston ykkösjengi FreezeBees olivat yksinkertaisen sarjan lopussa kaikki hävinneet vain yhden pelin päivän aikana ja olivat keskenään pelanneet ristiin, joten järjestys määräytyi tehtyjen maalien perusteella.

Sijoituspeleissä olivat vastakkain JSW ja FreezeBees, Hanipallerot ja Hattu B sekä Hattu A ja Porin Mustavaris. Mustavaris käänsi aikaisemman tuloksensa Hattu A:ta vastaan nurinpäin ja voitti 5. sijan luvuin 7–5. Hattu B pisti Hanipallerot oikein tiukoille, mutta Hanipallerot vei kuitenkin pronssin 8–7.  Finaalipelin numerot olivat suhteellisen selkeät JSW voittaessa 10–7.

 

Finaalipelit

JSW-FreezeBees        10–7

Hattu B–Hanipallerot 7–8

Mustavaris – Hattu A   7–5

 

Lopulliset sijoitukset

1. JSW, 2. FreezeBees, 3. Hanipallerot, 4. Hattu B, 5. Mustavaris, 6. Hattu A

 

 

Voittajajoukkue JSW: takarivi vasemmalta Eero Metso, Juho Rajala, Juha Julkunen ja Kirsi Leskinen. Eturivi vasemmalta Jukka Raimovaara, Kati-Mari Kakko, Satu Huttunen, Minna Kauppi ja Sari Seppälä. Edessä istumassa vasemmalta Ville Arvio ja Esa Saksola. Kuva: Paul Brown.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?