Akaa-Volley varmisti paikan ylempään jatkosarjaan

Joulukuu alkoi siitä mihin marraskuu lopetettiin. Akaa-Volley taisteli Enonkoskella jälleen täydet viisi erää, ja kotiin tuomisina oli tärkeät 2 sarjapistettä tuloksella 2–3 (17–25, 25–13, 25–23, 18–25, 13–15).

EnPy ei ollut ottelun alussa hereillä, ja ensimmäinen erä tuli Akaa-Volleylle melko helposti. Toiseen erään Enonkoski sai uuden vaihteen päälle, ja Akaan miehistö teki virheitä. Enonkoski hyökkäsi kovilla tehoilla myös kolmatta erää, mutta siinä Akaa-Volley sai jo oman pelinsä takasin uomiin. Tämä ei kuitenkaan aivan erävoittoon saakka auttanut, mutta suunta kääntyi.

– Uskalsimme pelata omaa peliä ja luotimme omaan tekemiseen. Neljäs erä oli hallintaamme, ja vaikka viidennessä erässä olimme vielä 10–9 tappiollakin, joukkueesta huokui terve itseluottamus omaan peliin. Eiköhän tuo tämänkin vuoden saldo 5 voitettua 5-eräistä peliä ja vain yksi hävitty 5-eräinen, puhu puolestaan. Henkinen kantti ei meiltä ensimmäisenä lopu, hehkutti Akaan valmentaja Risto Lahti pelin jälkeen.

Sunnuntaina Mikkelin Passarit vei Susiraja Volleytä 3–1, ja näiden otteluiden tulokset varmistivat Akaa-Volleyn pelien jatkumisen joulun jälkeen ylemmässä jatkosarjassa. Runkosarjaa on kuitenkin vielä jäljellä kaksi kierrosta, ja niilläkin peleillä on merkitystä.

– Täysillä on lähdettävä pelaamaan, koska lähtöpisteet jatkosarjaan saadaan tästä runkosarjasta, painotti Akaa-Volleyn pääkäskijä Lahti.

Tulevana viikonloppuna on vieraspeli Joensuussa SurVoa vastaan ja 15.12. pelataan Monarilla runkosarjan viimeinen ottelu.

– Hienoa saada syksyn viimeiseen peliin Mikkelin Passarit vieraaksi. Melkoinen huipennus tulossa, ja uskoisin, että Akaan kaupungin tarjoama vapaa pääsy otteluun tuo väen paikalle seuraamaan kärkikamppailua. Passarit ei ole runkosarjassa hävinnyt peliäkään, ja me koitamme tämän tappiomerkinnän heille viimeisessä pelissä tuottaa, Lahti jatkoi pohjustaen tulevaa.