Niklas Ajo Husqvarnan tehdastiimissä Moto3-luokan MM-sarjaan

Niklas Ajo.

Niklas Ajo.

Ratamoottoripyöräilijä Niklas Ajo kilpailee ensi kaudella Husqvarnan tehdastiimin riveissä Moto3-luokan MM-sarjassa. KTM AG:n toimitusjohtajan Stefan Piererin omistuksessa oleva Husqvarna tulee uutena merkkinä ja kahden kuljettajan voimin mukaan MotoGP-sarjaan. Husqvarnan tehdastiimin tallipäällikkönä tulee toimimaan Niklas Ajon isä Aki Ajo ja toisena kuljettajana britti Danny Kent.

Aki toimii päällikkönä myös Red Bull KTM Ajo-tehdastiimissä, jossa ajavat Ajo Motorsportin kuljettajat australialainen Jack Miller ja tshekki Karel Hanika. Lisäksi Ajo Motorsportin kokonaisuuteen tulee kuulumaan vielä malesialainen Hafiq Azmi, joka kilpailee KTM-pyörällä.

Toijalalaissyntyinen ja nykyisin Valkeakoskella asuva Niklas Ajo, 19, lähtee neljänteen täysipainoiseen MM-kauteensa. Ajo kilpaili päättyneellä kaudella suomalaistiimi Avant Tecnon KTM-pyörällä.

– Onhan tämä hieno ja paljon mahdollisuuksia avaava tilaisuus päästä kilpailemaan tehdastiimissä. Tämä on uusi ja kiinnostava projekti, jota tehdään kuitenkin jo entuudestaan tuttujen ihmisten kanssa vankassa yhteistyössä. Lähden luottavaisin mielin tekemään töitä uuden projektin parissa. Pyörämerkki vaihtuu, kilpailen tehdastiimissä ja näen, että Husqvarnan tulo jopa vankistaa tätä nykyistä pakettiani MM-sarjassa, jatkaa Ajo.

Nelitahtisilla ja 250-kuutioisilla pyörillä kilpailtava Moto3-luokka korvasi 125-kuutioiset kaudella 2012. KTM:llä on saavutettu Moto3-luokan kahdella ensimmäisellä kaudella molemmat henkilökohtaiset ja merkkimestaruudet.

– Husqvarnan tulo Moto3-luokkaan on hieno uutinen. Olemme tehneet KTM:n kanssa jo kaksi vuotta hyvää ja menestyksekästä yhteistyötä. Husqvarnalla hyödynnetään paljon samaa tekniikkaa, mutta totta kai Husqvarna omana merkkinä avaa myös uusia mahdollisuuksia pyörän kehittämisessä, toteaa Aki Ajo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?