Arvi Tiinuksen muistokisoissa ammuttiin useita huipputuloksia

Kuvassa on ilmapistoolikilpailun voittaja Tarmo Af Ursin, joka nyt toisen kerran otti vuodeksi haltuunsa H.G. Vähämäen  veistämän karhun. Kuva: Veijo Riikonen

Kuvassa on ilmapistoolikilpailun voittaja Tarmo Af Ursin, joka nyt toisen kerran otti vuodeksi haltuunsa H.G. Vähämäen veistämän karhun. Kuva: Veijo Riikonen

Arvi Tiinuksen XXI muistokilpailut järjestettiin 9.10. Toijalan yhteiskoulun tiloissa ilmapistooli-, ilmakivääri- ja liikkuvan maalin normaalijuoksujen ja sekajuoksujen lajeissa.  Eri lajeissa oli yhteensä 140 ampujaa 25 eri seurasta. Virosta oli jälleen mukana eri lajeissa liki 30 ampujaa.

Ilmakiväärillä tytöillä tiukka kisa

20-vuotiaitten naisten sarjan voittaja Nokian Seudun Ampujien Saana Tattari ampui 40 laukauksella tuloksen 391 ja toiseksi sijoittui Hämeenlinnan Ampumaseuran Katariina Laine tuloksella 390.

Yleisen sarjan voitti Punkalaitumen Kunnon Antti Mäkelä tuloksella 585, toinen oli Lammin Seudun Ampujien Pekka Raittinen tuloksella 581 ja kolmas Punkalaitumen Mikko Ollikainen tuloksella 580.

16-vuotiaitten tyttöjen sarjassa saatiin myös lupaavia tuloksia.  Voittajaksi selviytyi Hämeenlinnan Ampumaseuran MeriTuulia Leppänen tuloksella 377. Toiseksi tullut Emma Takku ampui saman tuloksen, mutta napakymppejä oli 10, kun voittajalla oli 17.

Y50-sarjan voittoon ampui Säkylän Seudun Ampujien Martti Luhtajärvi tuloksella 381.

Ilmapistoolilla kolmikko kamppaili paremmuudesta

Ilmapistoolin yleisessä sarjassa käytiin tiukka kisa siitä, kuka vie H.G. Vähämäen veistämän Karhu-patsaan vuodeksi.   Edellisvuoden voittaja Tarmo af Ursin Rauman Seudun Ampujista ratkaisi kisan viimeisellä 10 laukauksella edukseen tuloksella 563.   Toiseksi sijoittui Lasse Schauman Pohjois-Hämeen Ampujista tuloksella 562 ja kolmanneksi samalla tuloksella Ilkka Myllymäki Nokian Seudun Ampujista.  Schaumanilla oli 15 napakymppiä ja Myllymäellä 8.

Kiertopalkinto lähti jälleen vuodeksi Ursinille, vaikka käsivaiva esti kovan tuloksen tekemisen.

Liikkuvaa maalia hallitsivat EM- ja MM-edustajat

Liikkuvan maalin normaalijuoksut voitti TomiPekka Heikkilä seuranaan Kymppi-64 tuloksella 572. Toinen oli seuratoveri Jani Suoranta tuloksella 568 ja kolmas Niklas Hyvärinen, Raseborgin Ampujat, tuloksella 565. Yllättäen Sami Heikkilä jätettiin neljänneksi tuloksella 561.

Sekajuoksut voitti Tomi-Pekka Heikkilä tuloksella 387, Niklas Hyvärinen ampui toiseksi tuloksella 383 ja kolmanneksi tuli Sami Heikkilä tuloksella 382.

Liikkuvaa maalia ampui kaikkiaan 41 ampujaa eri sarjoissa.

TUA:n ampujia myös palkinnoille.

Y50-sarjassa normaalijuoksuissa voiton vei Toijalan Urheiluampujien Juha Hacklin hyvällä tuloksella 350 40 laukauksella. Y60-sarjassa TUA:n Hannu Valkila sijoittui kolmanneksi tuloksella 299.  Y70-sarjassa TUA:n Risto Suonpää oli toinen tuloksella 265 ja Reijo Heinonen neljäs tuloksella 202. Yleisessä sarjassa TUA:n Indrek Tombak ampui kahdeksanneksi tuloksella 498. Sekajuoksuissa Indrek Tombak sijoittui myös kahdeksanneksi 16 ampujan joukossa.

Juha Hacklin voitti Y50-sarjan sekajuoksut tuloksella 335. Hannu Valkila oli viides Y60-sarjassa tuloksella 267. Risto Suonpää ampui toiseksi sarjassa Y70 tuloksella 258 ja Reijo Heinonen oli neljäs tuloksella 211.

Juhani Tuomola ampui voittoon vammaisten sarjassa ilmakiväärin 40 laukauksen kilpailussa tuloksella 354. Lassi Rullo voitti ilmakiväärin Y16-sarjan.