Akaalaistallille Moto3-luokan MM-pronssi

Luis Salom lähti Moto3-luokan viimeiseen osakilpailuun sarjajohdossa, mutta 14. sija pudotti hänet pronssille.

Luis Salom lähti Moto3-luokan viimeiseen osakilpailuun sarjajohdossa, mutta 14. sija pudotti hänet pronssille.

Aki Ajon johtaman Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Luis Salom saavutti MM-pronssin ratamoottoripyöräilyn Moto3-luokassa. Kauden huipentaneessa jännitysnäytelmässä Valenciassa hänen sijoituksensa oli 14:s.

Salom menetti harmittavasti otteensa mestaruustaisteluun kaaduttuaan kymmenen kierrosta ennen maalia kolmannelta sijalta. Salom jatkoi sinnikkäästi matkantekoa, mutta sillä ei ollut enää mitään merkitystä mestaruuden osalta.

Salomin espanjalainen maanmies Maverick Vinales viiletti voittoon ja maailmanmestariksi. Hopeaa kuittasi nopeaan espanjalaiskaartiin lukeutuva Alex Rins, joka sijoittui kotiyleisönsä edessä kolmanneksi.

Salom saavutti Moto3-luokan historian toisella kaudella seitsemän osakilpailuvoittoa eli enemmän kuin kukaan muu.

– Tämä on ollut erittäin hyvä kausi Luisin ja tiimin osalta. Molemmat ovat kehittyneet paljon. Mutta onhan tämä tietenkin pettymys, koska mestaruus oli niin lähellä. En ole suinkaan pettynyt Luisiin, mutta kyllähän koko tiimin tunnelmat ovat nyt vähän maassa, totesi kolme mestaruutta tallipäällikkönä saavuttanut Aki Ajo.

– Tämä on ollut kuitenkin kokonaisuudessaan todella hieno kausi ja olemme nauttineet yhteistyöstä Luisin kanssa. Hän on aivan mahtava kaveri. Olen varma, että mielialat ovat muutaman tunnin kuluttua paljon positiivisemmat ja pystymme nauttimaan päättyneestä kaudesta. Opimme paljon toisiltamme, jatkoi Ajo.

Kuljettajilta kehut tiimille

Luis Salom siirtyy ensi kaudella Moto2-luokkaan ja samaan tiimiin Vinalesin kanssa.

– Tämä on ollut minulle hieno ja erityinen kausi. Haluan kiittää koko tiimiä elämäni parhaasta vuodesta. Olen oppinut niin paljon tältä tiimiltä. Haluan kiittää myös Maverickia ja Alexia hyvästä vastuksesta. Myös he ovat kasvaneet kuljettajina valtavasti tämän kauden aikana.

Salom ei lähtenyt ruotimaan mestaruuden menetystä. Titteli oli puhtaasti kolmen kuljettajan välinen kauppa Valenciaan tultaessa.

– Olen iloinen siitä, että pystyin voittamaan eniten kisoja menneellä kaudella. Se on tärkeä asia minulle. En osaa sanoa nyt paljon muuta, sillä tämä oli rankka päätös kaudelle.

Red Bull KTM Ajo-tiimin muista kuljettajista malesialainen Zulfahmi Khairuddin ajoi Valenciassa 13:nneksi ja australialainen Arthur Sissis 18:nneksi. Khairuddin oli MM-pisteissä sijalla 12. Sissis päätyi 15:nneksi.

Khairuddin kamppaili Valenciassa pitkään paikasta kymmenen nopeimman joukkoon, kunnes hänen oli pudotettava vauhtia. Kivut aiemmin leikatussa ranteessa olivat kovat.

– Otin hyvän startin, ajoin yhdeksäntenä ja pyrin saavuttamaan Niccolo Antonellia. Viimeisillä kierroksilla kipu kuitenkin iski molempiin käsiin ja erityisesti oikeaan ranteeseen.

Khairuddin jakoi hänkin kiitosta tiimilleen.

– Olen nauttinut jokaisesta hetkestä tässä tiimissä kaudesta 2011 alkaen. Olen kasvanut kuljettajana ja oppinut paljon. Iso kiitos tästä kuuluu kaikille Ajo Motorsportissa ja tietenkin Akille.

Sissis myönsi, että päätöskisa ei kulkenut häneltä toivotulla tavalla.

– Hyvä kisa kaikesta huolimatta. Pystyin sittenkin ajamaan nopeimman kierrokseni kisan loppuun.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?