Baakelsi kaksintaistelussa

Harri Koivunen kannusti Bakels Birdlandia maalisuoralla huutamallakin, mutta valjakko jäi toiseksi. kuva: Rauli Ala-Karvia
Harri Koivunen kannusti Bakels Birdlandia maalisuoralla huutamallakin, mutta valjakko jäi toiseksi. kuva: Rauli Ala-Karvia

Akaalaisen Tallipaakarin lämminveriravuri Bakels Birdland aloitti kilpailu-uransa onnellisten tähtien alla: kaksi starttia, kaksi voittoa. Perjantaina Turun lounasraveissa kolmevuotias ori joutui varsinaiseen kaksintaisteluun viisivuotiaan tamman Get On Upin kanssa.

Harri Koivusen ajama Bakels Birdland haastoi miehekkäästi Antti Teivaisen ohjastaman Get On Upin, mutta maalisuoralla Taivaisen jo 12:nnessa kisassaan ollut tamma teki lopullisen pesäeron ja voitti ajalla 18,3a. Koivusen valmentama Bakels Birdland oli kolmannessa kisassaan kakkonen ajalla 18,5a.

Rata oli sateen jäljeltä kurainen ja hieman normaalia hitaampi, ja takasuoran kolea vastatuulikin hidasti menoa. Kaksikko oli kaukana muiden edellä, sillä kolmanneksi tullut Lydia Swift sai ajan 19,9a.