Ajon tallin Luis Salom säilytti MM-johtonsa

Akaalaisen Ajo Motorsportin Luis Salom jatkaa taistelua ratamoottoripyöräilyn Moto3-luokan maailmanmestaruudesta. Hän johtaa sarjaa viidellä pisteellä, kun kaudesta on ajamatta enää kaksi osakilpailua.

Salom säilytti asemansa Phillip Islandin radalla Australiassa ajetussa kisassa, jossa hän päätyi paalupaikalta kolmanneksi edellään maanmiehet Alex Rins ja Maveric Vinales. Salom jäi voittajasta vain 0,178 sekuntia. Rins on pisteissä toisena ja Vinales kolmantena.

– Hyvä kilpailu ja hyvä taistelu Luisilta, kehui tallipäällikkö Aki Ajo.

– Isossa kärkiryhmässä taisteltiin tiukasti voitosta. Ikävä kyllä Luis ei voittanut tällä kertaa, mutta aina ei voi yltää korkeimmalle korokkeelle. Meidän pitää olla tyytyväisiä kolmanteen sijaan, sillä teimme ehdottomasti taas parhaamme. Luisilla näytti olevan keulan kanssa hieman ongelmia viimeisessä hitaammassa mutkassa, jossa hän menetti mahdollisuutensa voittoon.

Seitsemän ykkössijaa tällä kaudella kuitannut Salom tähdensi, että kolmas sija oli ankaran väännön tulos.

Ajo Motorsportion Luis Salom jatkaa MM-sarjan kärjessä.

Ajo Motorsportion Luis Salom jatkaa MM-sarjan kärjessä.

– Erittäin hyvä ja nautittava kilpailu. Harmikseni minulla oli ongelmia viimeisellä kierroksella ja miltei kaaduin. Näillä pisteillä tulee olemaan vielä paljon merkitystä mestaruustaistelussa. Se taistelu jatkuu taatusti kovana edelleen kaksi kisaa ja kierros kierrokselta, sanoi Salom.

Salomin tiimikavereista 22-vuotissyntymäpäiväänsä työn merkeissä viettänyt malesialainen Zulfahmi Khairuddin ajoi 11:nneksi ja kotiyleisönsä edessä kilpaillut Arthur Sissis 16:nneksi. Khairuddinin ero kärkeen oli 15,974 ja Sissisin 16,665 sekuntia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?