Etelä-Pirkanmaan Kiekko kuopattiin viime kauden jälkeen

Seutukunnallinen, juniorijääkiekkoon keskittynyt Etelä-Pirkanmaan Kiekko on lopettanut toimintansa. Toiminta päättyi virallisesti kesäkuun lopussa. EpiKi perustettiin Urjalan, Akaan, Punkalaitumen ja Vesilahden jääkiekkoharrastajien seuraksi vuonna 2005.

Etelä-Pirkanmaan Kiekon viimeinen puheenjohtaja, urjalalainen Satu Karonen kertoo, että seuran lopettamispäätökseen vaikutti sekä harveneva tekijöiden ja harrastajien määrä. Urjalassa junioritoiminta jatkuu Urjalan Sisukiekossa, joka EpiKin aikana keskittyi pääasiassa aikuisten sarjoihin.

– Koska tekijöitä oli vähän eikä harrastajiakaan ollut äärettömän paljon, näimme tarpeettomaksi pyörittää Urjalassa kahta organisaatiota, kun ne voitiin lyödä nippuun. Palasimme nyt siihen aikaan, kun Sisukiekolla oli junioritoimintaa. Jo viime kaudella Etelä-Pirkanmaan Kiekko teki Sisukiekon kanssa tiivistä yhteistyötä.

Karosen mukaan iso osa Etelä-Pirkanmaan Kiekon pelaajista on jatkanut Sisukiekossa. Etelä-Pirkanmaan Kiekolla oli viime kaudella viisi joukkuetta, 04–06, 02, 01, 99 sekä B-juniorit. Urjalan Sisukiekossa puolestaan pelaavat nyt 04–06, 02, 01 ja työttökiekkojoukkue. EpiKin joukkueista -99 lakkasi olemasta, ja B-junioreita siirtyi pelaamaan Sisukiekon edustusjoukkueeseen.

Nykyisin Sisukiekon varapuheenjohtajana toimivan Karosen mukaan toiminnan sulautumiseen vaikutti myös se, että joukkueiden runko on muodostunut viime aikoina urjalalaisista pelaajista. Akaalaisia pelaajia ovat houkutelleet erityisesti Lempäälän Kisa ja muut lähiseurat. Karosen luotsaamassa 16 pelaajan 02-joukkueessa on tällä hetkellä pari akaalaista.

– Kun Etelä-Pirkanmaan Kiekkoa perustettiin, väkeä tuli ovista ja ikkunoista, mutta sittemmin tahti on hiipunut. LeKi on vetovoimainen tähti liian lähellä meitä sekä muut lähiseurat. Toki toivomme, että muutkin löytäisivät meidät, Karonen toteaa.

Hän arvelee jääkiekon menettäneen harrastajia myös pelikoneille ja muille lajeille.

– Esimerkiksi jalkapallo on Urjalassa tosi suosittu ja sen harjoituksia on myös talvella ja osittain päällekkäinkin jääkiekon kanssa. Moni pelkää myös jääkiekon kulupuolta, vaikka meillä se on viety niin alas kuin mahdollista, ja pystymme tarjoamaan edullista kiekkoa.