Akaan Kiekko pelaa hyvällä meiningillä

Akaan Kiekon edustusjoukkue harjoittelee ja pelaa kotipelinsä Lempäälän jäähallissa. Edustuksen pelaajarinkiin kuuluu parikymmentä miestä.
Akaan Kiekon edustusjoukkue harjoittelee ja pelaa kotipelinsä Lempäälän jäähallissa. Edustuksen pelaajarinkiin kuuluu parikymmentä miestä.

Jääkiekkoseura Akaan Kiekon edustusjoukkue on aloittanut sarjakautensa kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla. Alempaa kolmosdivisioonaa pelaavan joukkueen tavoitteena on alkusarjan voitto, joka mahdollistaa nousun ylempään jatkosarjaan.

– Joka peli lähdetään voittamaan ja pyrimme siihen, että alkusarjan jälkeen oltaisiin ykkösenä, kertoo joukkueen pelaaja-valmentaja Janne Silander.

Silanderin mukaan voitto ei silti merkitse automaattisesti siirtymistä ylöspäin, vaan siitä joukkue tekee erillisen päätöksen.

– Se on myös rahakysymys, Silander muistuttaa.

Lempäälän jäähallissa harjoittelevalla ja kotipelinsä pelaavalla Akaan Kiekolla on alkusarjassa kymmenen peliä. Vastustajat ovat Mansen Kollit, Manse Hockey Team, Uplakers2 Ylöjärveltä, Jämsänkosken J-Ilves2 ja Senaattor Längelmäeltä.  Kaukaisimmat pelimatkat suuntautuvat juuri Jämsänkoskelle ja Längelmäelle. Muut vieraspelit pelataan Ylöjärven jäähallissa. Pelaaja-valmentaja Janne Silander kuvailee sarjaa tasaiseksi, viimeistään loppukaudesta erot yleensä tasoittuvat.

Akaan Kiekon edustusrinkiin kuuluu parikymmentä pelaajaa. Joukkue on tamperelaistunut, mutta pelaajia on myös Akaasta, Valkeakoskelta ja Lempäälästä. Pelihistoriaa löytyy pirkanmaalaisista kiekkoseuroista Lempäälän Kisasta, Valkeakosken Kiekko-Ahmasta, Ilveksestä ja Tapparasta. Pelaajien ikähaarukka on 20–35 vuotta.

Lempäälästä lähtöisin oleva ja nykyisin Tampereella asuva Janne Silander on itse Lempäälän Kisan kasvatteja. Viimeiset neljä vuotta hän pelannut Akaan Kiekossa ja valmentaa joukkuetta nyt toista kautta. Joukkueensa vahvuutena Silander pitää yhtenäisyyttä ja oikeaa asennetta.

– Asenne on hieno sekä treeneissä että peleissä ja jokaiselta löytyy omistautumista tekemiseen. Treeneissä käy hyvin porukkaa, vaikka pelaajia on vuorotöissä ja reissuhommissa. Harjoituksissa läppä lentää pukukopissa ja kaikilla on hauskaa ja jäällä asioita tehdään hyvällä asenteella.

Silanderin mukaan eniten kehitettävää joukkueella on oman alueen puolustuksessa sekä hyökkäyksiin lähdössä.

– Tilanteita kyllä saadaan aikaiseksi ja kiekkoa maalille, mutta omasta päästä lähteminen tahtoo olla hankalaa, hän arvioi.

Silander pitää tärkeänä, että pelaamisesta ei tule liian totista, vaikka voitoista taistellaankin.

– Meillä on hyvä meininki. Jäällä mennään kovaa, mutta kuitenkin pilke silmäkulmassa.

Pelaajat pyörittävät

Akaan Kiekon edustusjoukkueen toiminta pyörii pelaajien omin voimin.  Silander valmentaa oman pelaamisensa ohella, joukkueenjohtajana toimii Jani Saartila ja talousjohtajan tittelin on saanut Ville Hacklin. Loukkaantumisen takia joukkueesta sivuun jäänyt Harri Salomäki huolehtii peleihin toimitsijat ja avustaa tarvittaessa valmentajaa.

Myös rahoitus on pääasiassa pelaajien omilla harteilla. Sukat joukkue on ostanut sponsorirahalla, mutta muuten tukijoita ei ole aktiivisesti hankittu. Lempäälän jäähallissa joukkueella on yksi vuoro viikossa, minkä päälle tuleva vielä kotipeleistä kertyvät hallimaksut.

Tietoa tulevista otteluistaan ja otteluraportit joukkue julkaisee Facebook-sivuillaan Akaan Kiekko ry.  Jääkiekkofaneja toivotaan myös paikan päälle seuraamaan pelejä.

– Pelit ovat tälläkin tasolla ihan viihdyttäviä. Peleissä tulee hienoja maaleja ja yleensä niitä tulee vielä aika paljon, Janne Silander toteaa.

 

 

Höntsyvuorossa vielä tilaa

Vuonna 1991 perustetulla Akaan Kiekolla on edustusjoukkueen lisäksi Huruklubi, joka pelaa ikämieskiekkoa harrastesäännöillä. Uutta tällä kaudella on höntsyvuoro maanantai-iltaisin kello 20.10 Lempäälän jäähallissa. Lisätietoja vuorosta voi kysellä Akaan Kiekon Facebook-sivujen kautta tai sähköpostilla osoitteesta AKedustus@hotmail.com

– Höntsyvuorolla on käynyt sekä pelaajia sekä edustusjoukkueesta että Huruklubista, mutta muutamalle ukolle olisi vielä tilaa, Janne Silander kannustaa.

Junioritoimintaa Akaan Kiekolla ei ole ollut moneen vuoteen, eikä seura suunnittele sen aloittamista uudelleen.

– Ainakaan tässä vaiheessa meiltä ei löydy vetäjiä, että se saataisiin pyörimään. Toinen asia on jäätilanne, toimisiko junioritoiminta Lempäälässä, Urjalassa vai Valkeakoskella. Ajatus on toistaiseksi kokonaan haudattu, Janne Silander kertoo.

 

 

Akaan Kiekon edustusjoukkue: maalivahdit: Ville Tolonen, Arto Pietiläinen. Puolustajat: Antti Lahti, Henkka Salonen, Marko Lehtonen (varakapteeni), Jussi Tolonen, Ville Hacklin, Teemu Menna (varakapteeni), Aki Matoniemi. Hyökkääjät: Tony Reima, Janne Silander, Jani Saartila, Mikko Mäkelä, Jani Mannila, Santeri Kujala (kapteeni), Jani Veijalainen, Tero Mäkinen, Miikka Hotti, Jarkko Talvinen, Antti Harinen, Ville Oksanen, Jyrki Näkki.

 

Akaan Kiekon kotipelit Lempäälän jäähallissa

La 26.10. Akaan Kiekko–Uplakers2 klo 18

Su 27.10. Akaan Kiekko–Senaattor klo 17.30

La 2.11. Akaan Kiekko–MHT, klo 19

 

Akaan Kiekon edustusjoukkueen pelaaja-valmentaja Janne Silanderin mukaan jääkiekko merkitsee myös rentoutumista arjen muista kiireistä. – Kun tunnin saa kentällä hikeä päälle, siinä unohtuu kaikki muu.
Akaan Kiekon edustusjoukkueen pelaaja-valmentaja Janne Silanderin mukaan jääkiekko merkitsee myös rentoutumista arjen muista kiireistä. – Kun tunnin saa kentällä hikeä päälle, siinä unohtuu kaikki muu.
Akaan Kiekon maalia vartoivat Ville Tolonen (vas.) ja Arto Pietiläinen.
Akaan Kiekon maalia vartoivat Ville Tolonen (vas.) ja Arto Pietiläinen.
Akaan Kiekon edustusjoukkue harjoittelee ja pelaa kotipelinsä Lempäälän jäähallissa. Edustuksen pelaajarinkiin kuuluu parikymmentä miestä.
Akaan Kiekon edustusjoukkue harjoittelee ja pelaa kotipelinsä Lempäälän jäähallissa. Edustuksen pelaajarinkiin kuuluu parikymmentä miestä.

76AkaanKiekko1