Toijalan Pallon tyttöjoukkue voitti piirinmestaruuden

Jalkapallokausi toi tänä kesänä hieman toisenlaista kunniaa Akaan seudulle. Täällä nimittäin tyttöfutis voi oikein mainiosti, jos mittarina pidetään Suomen Palloliiton Tampereen piirin mestaruussarjaa. Pelikauden 2013 piirinmestari pienpelin 7v7-sarjassa on nimittäin Toijalan Pallon B-tyttöjen joukkue. Joukkue oli sarjassa suorastaan ylivoimainen, sillä se ei hävinnyt ainuttakaan ottelua koko sarjassa. Ainoan pistemenetyksen joukkue koki syyskierroksen paikallispelissä Urjalan UrPSia vastaan. Urjala muutoin päätyi hienon syyskierroksensa ansiosta sarjassa pronssille. Hopea matkasi Lempäälään Sääksjärven Loiskeelle.

TP-49 oli siis sarjan selkeästi paras joukkue. Se onnistui pelaamaan oman pelisuunnitelmansa mukaisesti kaikki ottelut ja vääntämään myös tasaiset pelit voitokseen. Joukkueen maalierokin oli selkeä 28–7. Sarjan maalikuningatar oli Kia Lingman tehden huikeat 13 maalia. Muutoin maalinteko jakautuikin sitten tasaisesti joukkueen eri pelaajien kesken. Kunniaa täytyy antaa myös joukkueen puolustukselle, joka oli varsin pitävä koko kauden. TP-49:n B-tytöt olivat varsin vahvoja varsinkin kotiotteluissaan, jotka se kaikki voitti maalierolla 19–3. Ehkä ensi kaudella tarvitaankin fanaattista kotiyleisöä tueksi myös vierasmatseihin.

TP-49:n B-tyttöjen joukkue uudistui hieman viime kaudesta, kun valmennus osin vaihtui ja joukkue tiivisti yhteistyötä C-tyttöjen kanssa. Valmennuksesta vastasivat tällä kaudella Niko Sulin ja Erja Rantala. Kauden alla oli vähän huoli siitä, miten pelaajarinki riittää, mutta sulautuminen seuran toisen tyttöjoukkueen kanssa auttoi molempia joukkueita. C-tyttöjen kausi jatkuu vielä, mutta heidänkin menestyksenä on ollut 11v11-sarjassa ihan mukava. Tyttöfutis voi siis hyvin Akaassa.

Tyttöfutista on nähtävillä syksyn mittaan myös Toijalan Monitoimihallilla, kun 12.–13.10. pelataan laatuaan ensimmäinen tyttöjen futsal-turnaus Akaassa. Lauantaina pelaavat C-tytöt ja sunnuntaina B-tytöt. Joukkueita turnaukseen on tulossa niin Helsingin seudulta kuin länsirannikoltakin. Ja toki mukana on myös pirkanmaalaista ja akaalaista väriä.

 

Anttijussi Vikman

B-/C-tytöt B III 7v7. Lopputaulukko 8.9.

TP-49                  8                           7                           1                           0                           28-7                     22

Loiske                 8                           5                           1                           2                           22-11                  16

UrPS                    8                           3                           3                           2                           13-15                  12

Tuisku                8                           1                           2                           5                           6-18                     5

TKT C-tytöt        8                           0                           1                           7                           4-22                     1

Kauden 2013 B-tyttöjen piirinmestarit 7v7-sarjassa. Kuvassa ylärivi vas.: Marianne Korpela, Jenni Nyström, Essi Jokinen, keskirivi vasemmalta Valma Välimäki, Emilia Hutko, Kia Lingman, Heidi Mäkinen, Erika Rantala ja Venla Vikman, edessä maalivahti Elina Pirttijoki sekä kuvasta puuttuvat kauden aikana pelanneet: Oona Murto, Maiju Karonen, Jenni Hakala, Sarita Nieminen, Jasmine Järventausta, Jennifer Järventausta ja Vilma Poikkimäki.
Kauden 2013 B-tyttöjen piirinmestarit 7v7-sarjassa. Kuvassa ylärivi vas.: Marianne Korpela, Jenni Nyström, Essi Jokinen, keskirivi vasemmalta Valma Välimäki, Emilia Hutko, Kia Lingman, Heidi Mäkinen, Erika Rantala ja Venla Vikman, edessä maalivahti Elina Pirttijoki sekä kuvasta puuttuvat kauden aikana pelanneet: Oona Murto, Maiju Karonen, Jenni Hakala, Sarita Nieminen, Jasmine Järventausta, Jennifer Järventausta ja Vilma Poikkimäki. Kuva: Annika Rantala.