Lempäälä ylivoimainen kuntaottelussa

Akaan, Lempäälän ja Nokian välinen yleisurheilun kuntaottelu kisailtiin viime torstaina lämpimässä syyskuun illassa. Vaikka viestijuoksuihin päättynyt ottelu venyi yli iltakahdeksaan, suurimmalle osalle yleisöstäkin t-paita ja shortsit riittivät asusteeksi. Nuoret urheilijat eivät huomanneet illan viilenemistä lainkaan.

Lempäälä oli jo tavan mukaisesti kuntaottelun selkeä ykkönen.

– En muista, montako kertaa tätä tapahtumaa on järjestetty, mutta eipä taida kiertopalkinnosta muiden kuntien nimiä löytyä, muisteli Lempäälän joukkueen pomo Minna Rajamäki.

Rajamäki arvelee Lempäälän ylivoiman johtuvan harrastuksen laajuudesta.

– Lempäälän Kisalla on noin 340 lisenssiurheilijaa ja jopa nelisenkymmentä valmentajaa tai ohjaajaa riveissään. Kun on riittävästi harrastajia, aina löytyy myös lahjakkuuksia joukosta. Täällä meillä ovat mukana muun muassa Eerika Reunanen, joka voitti 15-vuotiaiden korkeushypyn joukkuekisassa Suomen mestaruuden ja sijoittui 300 metrin aitajuoksussa SM-hopealle ja Veera Leppimaa, joka käveli kesällä 15-vuotiaiden SM-pronssille.

Jo nyt on lokakuussa Lempäälässä alkavaan yleisurheilukouluun ilmoittautunut noin 80 nuorta, vaikka kuluvakin kausi on vielä käynnissä.

– Talviharjoittelu sujuu Hakkarin liikuntahallissa ja yksityisessä Parkki- liikuntakeskuksessa.  Toki myös Pirkkahalli on ahkerassa käytössä. Hakkarin urheilukenttä on menossa peruskorjaukseen ensi kesänä. On hienoa, että kuun vaihteessa voittamamme nuorten yleisurheilun valtakunnallinen Vattenfall-seuracup saa ikään kuin arvoisensa tunnustuksen kotikunnalta. Ensi vuonna uusimme Vattenfall-voiton ja lähdemme isolla joukolla Suomi-Ruotsi-maaotteluun juhlimaan, visioi Rajamäki tulevaa.

Kuntaottelun tulokset löytyvät Toijalan Vauhdin kotisivuilta.

15-vuotiaiden tyttöjen 100 metrin juoksu avasi kolmen kunnan kuntaottelun.
15-vuotiaiden tyttöjen 100 metrin juoksu avasi kolmen kunnan kuntaottelun.
Eero Välimäki edusti Akaata 15-vuotiaiden keihäänheitossa ja 100 metrin juoksussa.
Eero Välimäki edusti Akaata 15-vuotiaiden keihäänheitossa ja 100 metrin juoksussa.
11-vuotiaiden tyttöjen 1000 metrin juoksun kärkikolmikko järjestyksessä oikealta Akaan Kerttu Niinimäki, Lempäälän Ronja Haavisto ja Akaan Aliisa Keskinen.
11-vuotiaiden tyttöjen 1000 metrin juoksun kärkikolmikko järjestyksessä oikealta Akaan Kerttu Niinimäki, Lempäälän Ronja Haavisto ja Akaan Aliisa Keskinen.