Kylmäkosken Veikot tähtää futsal-liigan kärkikastiin

Akaan urheiluelämä on leveä ja menestyvä. Yksi menestyvimmistä lajeista on viime vuosina ollut futsal. Kylmäkosken Veikot pitää Akaata hyvin esillä futsalin korkeimmalla sarjatasolla.

– Viime kaudella sijoitus oli seitsemäs kahdentoista joukkueen sarjassa. Ei huonosti sarjanousijalta. Napsu paremmaksi pitäisi tulevalla kaudella pistää. Sarjan kärkipaikat laitettaan tavoitteeksi ja aivan syystä. Joukkue on kasassa ja treenaa tosissaan. Meillä on nuori ja kunnianhimoinen joukkue. Keski-ikä on siinä 24 vuoden paikkeilla ja pelaajia on nyt 18. Jos vielä yhden tai kaksi kokeneempaa pelaajaa saamme haaviimme ennen kauden alkua, niin hyvä. Mutta hyvältä näyttää jo nyt, arvioi joukkueen valmennuksesta päävastuun kantava Tero Kivistö.

Pelaajat hyppivät aitoja ja tikkasivat ompelukoneen lailla harjanvarsien yli Monarin juoksusuoralla ennen varsinaista harjoitusta.

– Pojat ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta akaalaisia ja pelaavat jalkapalloa kesän ajan. Peruskuntoa pitäisi riittää, mutta aloitamme saliharjoitukset joka tapauksessa tiukalla hikoilulla, perusteli apuvalmentaja Pauli Jokinen, ja näytti itse esimerkkiä jokaisessa harjoituksessa.

– Näin saamme täyden tehon irti rajallisista saliajoista. Meidän ei tarvitse uhrata parkettiaikaa peruskuntoharjoitteluun vaan voimme keskittyä itse futsaliin. Heinäkuun alusta lähtien olemme harjoitelleet salissa kaksi kertaa viikossa.  Muut päivät ovat poikien omalla vastuulla. Kaikki pelaavat jalkapalloa kesällä, joten kovin paljoa kesätreeneihin ei tarvitse panostaa. Kaikki on sujunut hyvin. Tavoitteista ei tarvitse tinkiä, vakuuttaa tehtävästään selvästi innostunut apuvalmentaja.

– Harjoituspelissä Tampereen Ilvestä vastaan saimme takkiin numeroin 6-2, mutta pitää muistaa, että Ilves tähtää europeleihin ja on siis täydessä iskussa jo kauden alussa.

KylVe:n talous on kunnossa, mutta lisäraha toisi turvaa kauden läpivientiin.

– Sellaista noin 30 000 euron budjettia pyöritämme. Se riittänee juuri ja juuri runkosarjan läpivientiin, mutta jatkopelit tarvitsisivat lisäpanostusta. Toivottavasti saamme Monarin katsomon täyteen kotipeleissä. Tiedän useita, jotka kerran käytyään ovat jääneet koukkuun vauhdikkaaseen futsaliin, valottaa Kivistö.

Ensimmäinen kotipeli on lokakuun 6. päivä ja vastassa on Kampuksen Dynamo Jyväskylästä.

Kylmäkosken Veikkojen kotisivuilta osoitteesta www.kylve.fi löytyvät sekä tuoreimmat otteluraportit että tiedot tulevista kotipeleistä.

 

Joonas Pietikäinen on yksi KylVe:n futsal-joukkueen nuorista pelaajista.
Joonas Pietikäinen on yksi KylVe:n futsal-joukkueen nuorista pelaajista.
Kylmäkosken Veikkojen futsal-joukkueen kapteeni Jukka-Pekka Jyrämö näyttää mallia muille pelaajille harjoittelussa.
Kylmäkosken Veikkojen futsal-joukkueen kapteeni Jukka-Pekka Jyrämö näyttää mallia muille pelaajille harjoittelussa.