Samuli Sievi-Korte Pohjoismaiden parhaimmistoa

Pohjoismaiden 19-vuotiaat nuoret yleisurheilijanaiset ja -miehet mittelivät paremmuuttaan Suomen isännöimässä maaottelussa, joka oli samalla Pohjoismaiden mestaruuskilpailu. Kaksipäiväinen kilpailu käytiin Espoon Leppävaaran stadionilla.  Sekä naisissa että miehissä Suomi vei selvän voiton ennen Ruotsia. Norja oli molemmissa otteluissa kolmas ja Tanskan ja Islannin yhdistetty joukkue jätettiin neljänneksi.

Viialan Valtin Samuli SieviKorte sai pukea toisen kerran urallaan Suomen edustusasun ylleen, kun hänet valittiin edustajaksi korkeushyppyyn. Suomen toinen edustaja oli Samuli Eriksson, joka on tämän vuoden EM-viitonen ja Pohjoismaiden tilastokärki tuloksellaan 216. Sievi-Korte lähti kisaan puolustamaan viimevuotista pronssimitaliaan, tosin nyt ennakkotilastojen viidenneltä sijalta.

Sade varasti pääosan

Leppävaaran stadion lainehti vettä koko ensimmäisen kilpailupäivän ja korkeuskilpailun alkaessa taivas repesi. Ennätyksistä ei kannattanut siis unelmoidakaan. Pääasia oli, että vältyttiin loukkaantumisilta liukkaalla radalla.

Kilpailu eteni viiden sentin korotuksilla kahteen metriin asti. Sievi-Korte ylitti hyppäämänsä korkeudet hienosti ensimmäisellään 195:een saakka, joka muodostui tavallaan ratkaisukorkeudeksi, sillä norjalaiset eivät sitä päässeet ja muutamalla muullakin oli vaikeuksia. Ylittäneet kilpailijat joutuivat värjöttelemään pitkään sateessa, ennen kuin rima nousi kahteen metriin, eivätkä suomalaiset sitä enää selvittäneetkään. Molempien Samulien tulos oli 195 ja sijoituksena jaettu neljäs tila.

Voittoon hyppäsi Ruotsin Fredrik Kondradsson ylitettyään ainoana 208. Tanskan Jonas Jensen selvitti 204 ja Ruotsin toinen edustaja Fredrik Löfgren 200. Ennakkotilastot pitivät muiden paitsi Suomen Erikssonin osalta, jolta luonnollisesti odotettiin voittoa.

Sievi-Korte Tsekkiin kilpailemaan

Samuli Sievi-Kortteen kilpailukausi jatkuu vielä kuukauden päivät, sillä syyskuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna kisaillaan Euroopan seurajoukkueiden paremmuudesta Tsekissä. Tampereen Pyrintö on noussut ensimmäisenä suomalaisena seurana A-sarjaan. Samuli Sievi-Kortteella tarjoutui viimevuotiseen tapaan upea tilaisuus päästä Pyrinnön matkaan, sillä jokaisella joukkueella on oikeus ottaa muutama oman seuran ulkopuolinen kilpailija mukaan. Sievi-Kortteen onneksi Pyrinnöllä ei ole omia tasokkaita korkeushyppääjiä alle 19-vuotiaissa.

Heli Mattila

Pohjoismaiden 19-vuotiaat nuoret yleisurheilijat kilpailivat Espoon Leppävaarassa. Kuva Mika Sievi-Korte.
Pohjoismaiden 19-vuotiaat nuoret yleisurheilijat kilpailivat Espoon Leppävaarassa  Korkeushyppääjistä Samuli Sievi-Korte esittelyvuorossa. Kuva Mika Sievi-Korte.