Ajo Motorsportin Salom säilytti MM-johtonsa viidennellä sijalla

Aki Ajon johtaman tiimin kuljettaja Luis Salom jatkaa ratamoottoripyöräilyn Moto3-luokan MM-sarjan kärkipaikalla sijoituttuaan viidenneksi Indianapolisin radalla Yhdysvalloissa ajetussa kauden yhdeksännessä osakilpailussa. Lauantaina aika-ajossa tapahtuneen kaatumisen jäljiltä toipilaana ja kovat kivut vasemmassa nilkassaan kärjen tuntumassa taistelleella Salomilla on yhdeksän pisteen etu lähimpään uhkaajaansa.

Ajon tiimin hyvää panosta täydensivät Arthur Sissis ja Zulfahmi Khairuddin sijoilla kuusi ja seitsemän.

– Meidän pitää olla todella tyytyväisiä tähän päivään, sillä perjantai ja lauantai eivät olleet meille vielä siitä helpoimmasta päästä. Löysimme lauantaina hyvät säädöt, mutta Salomin kaatumisen jälkeen emme olleet varmoja siitä, pystyykö hän osallistumaan kilpailuun. Kiitos siitä lääkäreille, että tämä oli mahdollista. Salom pystyi ajamaan osittain kipupiikin avulla kisan loppuun ja pitämään MM-johtonsa kovalla suorituksella, totesi Ajo.

Yhdeksännen osakilpailun voiton vei espanjalainen Alex Rins, toinen oli hänen maamiehensä Alex Marquez ja kolmas samoin espanjalainen Maverick Vinales Espanja.

Niklas Ajo ajoi MM-pisteille

Aki Ajon pojan, 19-vuotiaan Niklas Ajon taistelu palkittiin MM-pisteillä Indianapolisin radalla Yhdysvalloissa ajetussa Moto3-luokan kauden yhdeksännessä osakilpailussa. Ruudusta 24 liikkeelle ampaissut Ajo leikkasi perinteikkään radan tiiliskivillä merkatun maalilinjan sijalla 11.

– Otin kisan ensimmäisellä kierroksella tietoisen riskin ja se kannatti, iloitsi Ajo.

Ajo, 19, otti tavoilleen tyypillisesti myös terävän startin 23 kierroksen kilpailuun. Samaa linjaa lähtökiihdytyksessä jatkanut Ajo oli noussut jo 12 pykälää avauskierroksen puoliväliin tultaessa. Toiselle kierrokselle hän lähti kymmenentenä käyden kisan tiimellyksessä parhaimmillaan vielä yhden sijan korkeammalla.

– Parempaankin tänään olisi ollut mahdollisuuksia, mutta turha sitä on jossitella. Oikea takareiteni kramppasi kilpailun puolivälin tuntumassa ja se teki ajamisesta tosi hankalaa. Ajoin seuraavat viisi kierrosta vähän rauhallisemmin ja se auttoi jonkin verran, mutta kyllä tuo jalka vaivasi minua kisan loppuun asti.

Kilpailun voittajasta Alex Rinsistä Ajo jäi 27,018 sekuntia.

Rinsin ja Marquezin maanmies Luis Salom sijoittui viidenneksi pystyen säilyttämään MM-johtonsa yhdeksän pisteen erolla seuraavaan. Ajon 37 pistettä oikeuttavat sijaan 14.

Kesätauolta palanneessa MotoGP-sarjassa on meneillään melkoiset härkäviikot. Seuraava kisa ajetaan jo ensi viikonvaihteena Brnon radalla Tshekissä, josta matka jatkuu välittömästi Englannin Silverstoneen.

Aki Ajo oli tyytyväinen kuljettajiensa suorituksiin. Kuva: Gold and Goose

Aki Ajo oli tyytyväinen kuljettajiensa suorituksiin. Kuva: Gold and Goose

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?