Ahvenjärvi voitti Akaan shakkiturnauksen

TammerShakin Jani Ahvenjärvi voitti tänäkin vuonna Akaan Shakin järjestämän nopean shakin turnauksen, joka pelattiin jo seitsemännen kerran. Lempääläläinen mestaripelaaja ja ensi kevään abiturientti voitti kisan jo toisen kerran peräkkäin. Toiseksi sijoittui entinen toijalalainen Tapani Tähkävuori ja kolmanneksi Käpylän Shakkikerhoa edustava Pekka Pietinen.

B-ryhmän voiton vei TammerShakin Pasi Inkala ja C-ryhmän Jyväskylän Vesa Riihimäki. Parhaana seniorina palkittiin Lahden Martti Karppinen ja parhaana juniorina Loimaan Elias Lehtinen. Akaan Shakin pelaajista Veikko Rantanen pelasi A-ryhmässä ja Jukka Sandelin B-ryhmässä.

Akaan Shakki teki pikapeleissä historiaa

Turussa 3.–4.8. pelatuissa joukkuepikashakin SM-kisoissa Akaan Shakin ykkösjoukkue ylsi seuran historiassa ensimmäistä kertaa mestaruusryhmään. Joukkueessa pelasivat Sauli Alho, Tuukka Tusa, Harri Mikkonen ja Mika Pyykkönen. Sunnuntain M-ryhmässä sijoitukseksi tuli jaettu 27.–28. sija. Kakkosjoukkue Akaan Shakki 2, Jukka Sandelin, Veikko Rantanen, Ari Saliniemi ja Ossi Kuparinen pelasivat itsensä 3. sijoitusryhmään loppusijoituksen ollessa 175 joukkueen kisassa 101. Joukkuepikashakin SM-kisat pelattiin ensimmäisen kerran Salossa vuonna 1963, joten Turussa kilpailtiin 51. kerran.

 

Ossi Kuparinen

Turnausvoittaja Jani Ahvenjärvi (vas) ja toiseksi sijoittunut Tapani Tähkävuori turnauksen viimeisellä kierroksella. Kuva Ossi Kuparinen.
Turnausvoittaja Jani Ahvenjärvi (vas) ja toiseksi sijoittunut Tapani Tähkävuori turnauksen viimeisellä kierroksella. Kuva Ossi Kuparinen.