Jirka Järvi ratkaisi lisäajalla

Toijalan Pallo-49 sai LeKi-tappion 3.8. jälkeen nauttia kolmesta pisteestä jalkapallon neljännessä divisioonassa. Vierasottelu Sastamalan Woimaa vastaan viime perjantaina ei tasollisesti kohonnut kovinkaan korkealle, mutta kolme pistettä tuli otettua. Vierasvoitto kirjattiin akaalaisille 1–2 (1–0).

Tasan 11 pelaajaa saatiin matkaan mukaan, joten taktiikkakin oli sen mukainen: Rauhallinen ja riskitön oman pään pelaaminen. Pallonsiirtely Toijalan Pallolla olikin maltillisempaa, tilanteita Woiman maalille ei kuitenkaan monta saatu aikaiseksi. A-juniori Joonas Pietikäinen pääsi kokeilemaan noin seitsemästä metristä. Vedosta puuttui kuitenkin voima, ja puolustus selvitti tilanteen helposti.

Avausmaali tuli 38:nnella minuutilla. Woiman hyökkäyspään syöttöä meni päällä katkaisemaan vieraiden kapteeni JukkaPekka Jyrämö. Pusku suuntautui kuitenkin oman maalin alanurkkaan. Maalivahti Tuomas Arvonen oli vailla mahdollisuuksia.

50:nnellä minuutilla oli Woiman 2–0-johto lähellä. Arvosen oikea-aikainen vastaantulo esti kuitenkin maalin syntymisen. Toijalan Pallo tuli tappelemaan pisteistä 80:nnella minuutilla. Roope Sarasen matalan keskityksen vippasi kantapäällä maaliin Joonas Saariniemi. Pelattiin jo kolmatta minuuttia lisäaikaa, kun vieraat kehittivät vielä yhden mylläkän Woiman rankkarialueelle. Syntyneen ruuhkan takaa tempaisi pallon alanurkkaan paristakymmenestä metristä Jirka Järvi.

Voitto pitää Toijalan Pallon edelleen kärjen tuntumassa. Woima kuuluu entistä vahvemmin putoamisuhan alla oleviin ryhmiin.

Ottelun varoitukset: Woima: Arto Tuovinen, Arttu Reima.

Tähdet Topan parhaille pelaajille jakoi Woiman joukkueenjohtaja Vesa Hirvikoski: 3 Joonas Saariniemi, 2 Ville Myllylä, 1 Vesa Pajula.