Piirin sisulisähuipentuma Tampereella

Valtille kolme kultaa ja kaksi pronssia

Viialan Valtin urheilijat saivat viikonloppuna hienon saaliin Hämeen piirin sisulisähuipentumasta Tampereen Ratinassa: kolme kultaa, kaksi pronssia ja paljon hyviä tuloksia kymmenen parhaan joukossa, eli sisulisäpisteillä.

Aurinko paistoi kilpailuissa täydeltä terältä ja tuuli leyhytteli hiljalleen. Valtin Pinja Lehtiselle sunnuntai oli erityisen aurinkoinen päivä.

T12-sarjan 60 metrin aidoissa Lehtinen juoksi ennätyksensä 10,56, millä irtosi mestaruus kahden sadasosan erolla Hämeenlinnan Tarmon Erika Ahvenharjuun. Tampereen Pyrinnön Oona Huura sai pronssia ajalla 10,59.

Pika-aidoista Lehtinen ja Huura kiiruhtivat korkeushyppyyn. Oona Huura tarjosi tiukan vastuksen tässäkin lajissa, mutta joutui tyytymään hopeamitaliin ennätystuloksellaan 140.

Pinja Lehtinen voitti T12-sarjan korkeuden tuloksella 144. Mestaruus tuli myös 60 metrin aidoissa.

Pinja oli reilu viikkoa aiemmin hypännyt Vattenfall-kilpailuissa Toijalassa ennätyksensä 141 ja pomppu oli kohdallaan myös Ratinassa. Nyt ylittyi 144. Pronssia sai Kangasalan Urheilijoiden Veera Viitala tuloksella 138.

Lauantaina Kerttu Niinimäki repäisi selvän eron kilpakumppaneihinsa, kun 11-vuotiaiden tyttöjen 1000 metrin juoksusta oli jäljellä parisataa metriä. Niinimäki kirkasti viimevuotisen hopeansa mestaruudeksi omalla ennätysajallaan 3.29,03. Toiseksi juoksussa tuli Tampereen Pyrinnön Mila Manninen (3.33,20) ja kolmanneksi Hämeenlinnan Tarmon Tuuli Toivonen (3.33,86).

Kuulantyönnössä Niinimäki pukkasi pronssille tuloksella 8,44. Valtin toinenkin pronssi tuli heittolajeista, kun Inka Molin sinkosi T13-sarjassa keihästä lukemiin 28,09.

Valtin mitalistien muut sijoitukset: Pinja Lehtinen kiekko (4.), pituus (6.), Kerttu Niinimäki kiekko (5.) ja keihäs (6). Inka Molin moukari (4.), kuula (5.) ja kiekko (9.)

Kymmenen joukkoon sijoittuvat myös: P11 Juho Veikkolainen 1000m (9.), T10 Neea Lehtinen korkeus (9.), T11 Laura Laukkanen korkeus (6.), kiekko (6.), kuula (7.), keihäs (8.), T11 Sissi Perunka korkeus (6.), T12 Kiira Vilenius kuula (5.) ja korkeus (8.)

Yhdeksänvuotiaiden sarjoissa hyvää kilpailukokemusta olivat hakemassa Noora ja Tapio Suojanen sekä Joona Lehtinen.

Teksti ja kuva: Aija Mansikka