Ajo Motorsportin Salom kasvatti kakkossijalla MM-johtoaan

Aki Ajon johtama Red Bull KTM-tehdastiimi siirtyy ratamoottoripyöräilyn Moto3-luokan MM-johdossa vajaan viiden viikon mittaiselle kesätauolle. Tiimin espanjalaiskuljettaja Luis Salom pystyi kasvattamaan MM-johtoaan neljällä pisteellä sijoituttuaan toiseksi Sachsenringin radalla Saksassa ajetussa kauden kahdeksannessa osakilpailussa.

Salomilla on koossa 172 pistettä, eli 14 enemmän kuin maanmiehellään Maverick Vinalesilla. Vahvaan espanjalaisrintamaan lukeutuvan Alex Rinsin 142 pistettä oikeuttavat kolmanteen sijaan.

Salom oli Saksassa kiinni jo neljännessä peräkkäisessä voitossa, kun hän nousi sähäkästi kärkipaikalle kolme ja puoli kierrosta ennen maalia. Rins pystyi kuitenkin päätöskierroksen loppupuolella vielä tyylipuhtaaseen vastaiskuun ja leikkasi maalilinjan 0,232 sekunnin erolla Salomiin. Vinales jäi jännitysnäytelmässä Salomista 16 tuhannesosaa.

– Sarjaa ajatellen tämä oli hyvä sijoitus ja hyvä kilpailu. Edessä on nyt työntäyteinen kesätauko. Pyrimme olemaan entistäkin vahvempia seuraavassa osakilpailussa elokuussa Indianapolisissa, jatkoi Ajo.

Salomin tiimikavereista australialainen Arthur Sissis ylsi kymmenenneksi. Malesialainen Zulfahmi Khairuddin päätyi puolestaan 16:nneksi, eli niukasti pistesijojen ulkopuolelle.

Niklas Ajo tuskien taipaleella

Aki Ajon poika Niklas Ajo sijoittui 18:nneksi. Ajo voitti sisukkaasti kipunsa ja kiersi Sachsenringin fyysisesti vaativaa rataa perjantaista lähtien murtuma oikeassa ranteessaan.

– Urani ehdottomasti vaikein kisa ja koko GP-viikonloppu. Onhan näitä kolhuja ollut, mutta en tosiaankaan olisi voinut uskoa, että ranne voi olla näin kipeä ajaessa. Kieltämättä, jossain vaiheessa kisaa alkoi jo usko loppua pääsystä maaliin, mutta päätin jatkaa taistelua. Hyvä näin, vaikka pisteitä ei nyt tällä kertaa tullutkaan, Ajo huokaisi 27 kierroksen urakkansa jälkeen.

Suomalaistiimi Avant Tecnon KTM-pyörällä kilpailevan Ajon, 19, ranne puudutettiin kisaan lähdettäessä.

– Huomasin jo lauantain aika-ajossa, että puudutus ei tällaisessa vammassa paljoa auta. Ranne on hankala paikka puuduttaa tässä lajissa riittävästi, sillä sen tunto pitää säilyä jarrutuksia silmälläpitäen.

Kausi jatkuu 18. elokuuta Indianapolisin radalla Yhdysvalloissa.

Pistetilanne: 1. Salom 172, 2. M. Vinales 158, 3. Rins 142, 4. Folger 81, 5. Marquez 70…14. Ajo 32.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?