Kylmäkosken tamma itse varmuus

Kylmäkoskelaisen Timo Leivon viisivuotias tamma Jaqueline Mon Ami uskaltautui enimmäistä kertaa urallaan Vermossa 3 100 metrin kilpailuun. Volttilähdössä suurin peikko lymysi alun laukassa, mutta Leivo ohjasti viisivuotiaansa varman tyylikkäästi oikealla askellajilla porukan kärkeen, ja siellä valjakko pysyi maalipaalulle saakka venyttäen vielä loppusuoralla hajuraon seuraaviin kolmen kymmenyksen mittaiseksi. Jag De Belloutin tytär kaunisti volttiennätyksensä lukemiin 17,7 ja kuittasi Vermon Teräsmiesliigasta kolmen tonnin ykköspalkinnon.

Jagueline Mon Amin saldo näyttää nyt 17 kisasta seitsemää voittoa ja neljää himmeämpää totosijaa. Timo Levolle Vermon voitto oli ohjastajana uran 56:s. Valmentajana keskiviikon ykkönen oli treenarin 49:s. Leivo kilpailee pienellä mutta tasokkaalla kalustolla: starttihevosia ovat Jaqueline Mon Ami ja Don Maurizio, joka kilpailee seuraavan kerran Mikkelissä lauantaina mailin kisassa, jossa ykköstä palkitaan viidellä tonnilla.

Teivossa tiistaina akaalaisen Malo-Teamin Barbiero (20,6) ravasi kuudenneksi kolmevuotiaiden Kriteriumkokeessa. Karoliina Mustamon valmentamaa ruunaa ajoi Joni-Petteri Irri.

Akaalaisen Tallipaakari Oy:n Willson Birdland oli viime lähtöjensä vuoksi Teivon All-out Cupin karsinnassa kärkisuosikkeja, mutta Ari Kelan ajama viisivuotias ori puutui yhdeksänneksi.

 

Rauli AlaKarvia