Toijalan Pallon maalipyssynä tällä kertaa Toni Niskala

Forssan Jalkapalloklubin maalivahti Christoffer Enckelman koki välillä kovia ottelussa Toijalan Palloa vastaan. Kuuluisan maalivahtisuvun nuorin taisteli kuitenkin pelin loppuun.
Forssan Jalkapalloklubin maalivahti Christoffer Enckelman koki välillä kovia ottelussa Toijalan Palloa vastaan. Kuuluisan maalivahtisuvun nuorin taisteli kuitenkin pelin loppuun.
Tuomarikolmikko tuomitsi moitteetta Toijalan Pallon ja Forssan Jalkapalloklubin välisen neljännen divisioonan ottelun. Vasemmalla, avustava tuomari Risto Salminen, keskellä päätuomari Jari Lappalainen ja oikealla avustava tuomari Sampsa Laakso.
Tuomarikolmikko tuomitsi moitteetta Toijalan Pallon ja Forssan Jalkapalloklubin välisen neljännen divisioonan ottelun. Vasemmalla, avustava tuomari Risto Salminen, keskellä päätuomari Jari Lappalainen ja oikealla avustava tuomari Sampsa Laakso.

Toijalan Pallo-49 piti vierasjoukkue Forssan Jalkapalloklubin kurissa ja nuhteessa viime lauantaina. Jalkapallon neljännen divisioonan ottelu Toijalan keskusurheilukentällä päättyi kotijoukkueen voittolukemiin 4–2 (2–1).

Urheilukentän nurmimatto on taas nyt niin tuuhea ja tasainen, että kyllä kelpaa pelata. Peli sinänsä ei ollut mitään lohkon huippua. Kotijoukkue yritti päästä mahdollisimman vähällä energialla, eikä käyttänyt läheskään kaikkia maalintekopaikkojaan.

FJK on jumiutunut putoajaehdokkaiden joukkoon. Lauantai ei sinisille helpotusta tukaluuteen tuonut. Kahdesti osunut Samu Kujala loisti joukkueen kirkkaimpana. Paikkoja ja yritystä oli forssalaisilla, työn laatu ei kuitenkaan riittänyt. Korpivaellus siis jatkuu.

Kotijoukkue Toijalan Pallon Jussi Nyström puolestaan oli lopettanut usean kuukauden vaelluksensa maapalloon toisella puolella. Kausi alkoi lauantaina varovaisesti vain puolen tunnin avauksella. Voittajien maaliseppona hääri tällä kertaa Toni Niskala.

Uusi hiukseton malli siivitti Niskalan kahden maalin vauhtiin. Uusi tekijä saatiin kotijoukkueen maalintekijätilastoihin, kun avausmaalin puski Tuomas Kallioinen. Joonas Saariniemi ampui vasurilla komeasti kauden seitsemännen osuman.

Se, ettei forssalaiset maalanneet kahta enempää, oli osaltaan myös maalivahti Jukka Saaren ansiota. Komeita koppeja tuli muutama.

Sarja jatkuu Toijalan Pallo -49:n osalta lauantaina 13. heinäkuuta. Ottelu Parolan Visaa vastaan Toijalan keskusurheilukentällä alkaa kello 15.

TP-49-FJK-ottelun palkitut. Topa: Ville Ojala. FJK: S. Kujala.

Raadissa: Juulia Kuikka, Hämeenlinnan Jalkapalloseuran I-divisioonajoukkueen maalivahti. Jarmo Hankaniemi, FJK-kannattaja. Tähdet Topan parhaille jakoi J. Kuikka: 3 V. Ojala, 2 J. Saari, 1 T. Kallioinen.

Jukka Koskinen

Runohetki urheilukentällä

Lauantaina 6.7 oli Eino Leinon sekä runon ja suven päivä. Päivän kunniaksi luettiin Toijalan Pallon kotipelissä ensi esityksenä: Oodi kuningaspelille.

 

Kaikki sinne kilvan kirmaa,

missä Topa pelaa,

missä Topa hurmaa.

 

Pallon liike vilkas on

pelin vauhti verraton.

Katsomossa huuto raikaa,

on kotikentässä taas taikaa.

 

Peli päättyi kun pilli soitti.

Tuli tasuri, tai toinen voitti.

 

Tänne tullaan uudestaan,

kuningaspelistä nauttimaan.

 

Kun Topan nimeen vannotaan,

ja Topaa niin me rakastetaan.

 

Jukka Koskinen