Ajo Motorsportin Salom jatkoi voittokulkua Hollannissa

Luis Salom johtaa Moto3-sarjaa.

Luis Salom johtaa Moto3-sarjaa. Kuva: Gold and Goose.

Ratamoottoripyöräilyn Moto3-luokassa MM-johdon kymmenen pisteeseen kasvattanut Luis Salom ajoi jo kolmannen peräkkäisen voittonsa Assenin radalla Hollannissa kauden seitsemännessä osakilpailussa viikonloppuna. Tämä merkitsi samalla Aki Ajon johtamalle Red Bull KTM Ajo-tehdastiimille peräti 20. peräkkäistä podiumsijoitusta mestaruuteen päättynyt viime kausi mukaan luettuna.

– Erittäin hyvä päivä koko tiimille ja olen todella iloinen. Minun pitää aivan ensimmäisenä kiittää tiimiä hienosta työstä. Meillä on koossa yhtenäinen ja laadukas ryhmä, jolle olen tosi kiitollinen, totesi Aki Ajo sunnuntain kisan jälkeen.

Voitosta käytiin kova taistelu viiden kuljettajan, eli espanjalaisten Salomin, Maverick Vinalesin, Alex Rinsin, Alex Marquezin ja portugalilaisen paalupaikkamiehen Miguel Oliveiran välillä.

Taktisesti jälleen nappikilpailun ajanut Salom teki ratkaisevan ohituksen viimeisen kierroksen lopulla nopeassa vasemmalle taittavassa kaarteessa. Salom pystyi säilyttämään ajolinjansa sitä seuraavassa shikaanissa tervehtien ruutulippua 0,122 sekunnin erolla Vinalesiin.

Salomin australialainen tiimikaveri Arthur Sissis päätyi sijalle kahdeksan reilut 27 sekuntia voittajasta. Tiimin kolmas kuljettaja, malesialainen Zulfahmi Khairuddin ei pystynyt osallistumaan perjantain aika-ajoon harjoituksissa tapahtuneen kaatumisen seurauksena. Khairuddin joutui lähtemään tämän vuoksi liikkeelle koko letkan hänniltä, eli ruudusta 35. Khairuddin päätyi loppujen lopuksi sijalle 17.

Seuraava MM-osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Sachsenringin radalla Saksassa, jonka jälkeen Moto3-luokka siirtyy kesätauolle.

Niklas Ajo kuumeessa kympin joukkoon

Aki Ajon poika Niklas Ajo saavutti tiukan taistelun jälkeen kymmenennen sijan. Yhdeksäs sija jäi vain 26 tuhannesosasekunnin päähän yli 90 000 katsojan silmien edessä.

– Ihan ok-sijoitus fyysiseen kuntooni nähden. Olen ollut viime päivinä vähän kipeänä ja kun heräsin kisa-aamuun, niin minulla oli kuumetta ja flunssaa päällä, kertoi Niklas Ajo.

Suomalaisen Avant Tecno-tiimin KTM:llä kilpaileva Ajo otti terävän startin nousten yhdeksän kuljettajaa kattaneeseen kärkiryhmään. Puolentoista viikon kuluttua 19 vuotta täyttävä Ajo piti pintansa tuossa ryhmässä vajaan kuuden kierroksen ajan, kunnes hänen oli annettava hieman periksi.

– Siinä vaiheessa tuntui, että voimat loppuivat täysin. Minulle ei ole koskaan tapahtunut vastaavaa. Oli pakko vähän hidastaa ja säästellä voimia loppukierroksille.

Ajo ajoi viimeiset kuusi kierrosta sijoilla 9-15. Hän lähti päätöskierrokselle sijalta 11 pystyen vielä kahteen ohitukseen.

Sarjassa Niklas ajo on sijalla 12.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?