Toijala-Lentis iskettiin Akaan auringon alla

 

Jukka Soronen Tuomarilan Urheilijoista on osallistunut Toijala-Lentikseen jo 32 kertaa.

Jukka Soronen Tuomarilan Urheilijoista on osallistunut Toijala-Lentikseen jo 32 kertaa.

Toijala-Lentikseen osallistui viime lauantaina ja sunnuntaina yhteensä 59 joukkuetta ympäri Suomea, ja turnaus pelattiin kuinkas muuten kuin Akaan auringon alla. Järjestävä seura Toijalan Valpas laskee sateisia säitä osuneen lentiksen historiassa vain muutamia. Perinteet siis täyttyivät, mutta myös uudistuksia ajanut Sami Ahola on turnaukseen tyytyväinen sekä pelillisesti että muutenkin.

– Saimme turnauksesta 2000 euroa enemmän nettona kuin viime vuonna, joten sen perusteella myös akaalainen yleisö löysi tapahtumaamme paremmin ja käytti paikalla rahaa myös virvokkeisiin. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi vuotta, jolloin voisimme vielä panostaa sunnuntaihin enemmän, jolloin yleisöstä ei ole muualla Toijalassa niin kova kilpailu.

Nuoret eivät innostu lentopallosta

Ahkerimmat pelaajat ja joukkueet ovat osallistuneet lentikseen jo yli kaksikymmentä kertaa, ja tilastojen ykkössijaa 32. osallistumisvuodellaan pitää Tuomarilan Urheilijat Espoosta. Myös Keimolan Kaiku sekä naisten sarjan Frishers luetaan konkarijoukkeisiin.

Tuomarilan Urheiljoiden Jukka ”Mini De Ville” Soronen on jäänyt pois Toijalasta vain kahtena vuonna ja silloinkin vain toisen intohimonsa kohteen Mini-harrastuksensa vuoksi.

– Kun on täällä ihan kakarasta asti käynyt, ei voi jäädä pois. Sen verran hauskaa täällä on, ja siitä isoin kiitos kuuluu iltaelämälle ja naisille.

Pelaamisen lisäksi Sorosen perinteisiin kuuluu Hopeisen kuun laulaminen illan lentiskaraokessa ravintola Kruunassa&Klaavassa. Tänä vuonna Soronen kertoo valmistautuvansa iltamenoihin viime vuotta huolellisemmin.

– Päikkäreitä ei sovi unohtaa, ettei käy kuten viime kesänä, jolloin menin kymmeneltä illalla nukkumaan.

Iltariennoista huolehtimisen lisäksi Soronen on huolissaan lajin tulevaisuudesta.

– Pääkaupunkiseudulla ei pelata lentopalloa enää juuri ollenkaan. Tänä on niin vaikea laji, jonka opettelemiseen menee vähintään puoli vuotta. Nuoret pelaavat mieluummin sähäkämpää sählyä, Soronen valittelee.

Valppaan Pertti Tuomelan mukaan nuoria lentopalloilijoita ei Toijala-Lentiksessä nähdä, koska nuorten PowerCup-turnaus pidetään aina yhtä aikaa lentisviikonlopun kanssa.

– Lajiliitto satsaa niin paljon PowerCup-turnaukseen, joten en edes usko, että saisimme pitää täällä nuorten sarjoja, Tuomela toteaa.

43toijalalentis2013_443toijalalentis2013_3

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?