Jukola Jaguars aiheutti Topalle vähän harmia

Kolmas voitto peräkkäin nosti Toijalan Pallo -49:n jo nelosdivisioonan kakkoseksi. Jukola Jaguars oli vastustajana heppoinen ja kotijoukkueen voitto mukavan leveä 4–0 (1-0).

Ottelu Toijalan keskusurheilukentällä viime perjantaina aloitettiin hiljaisella hetkellä. Sillä kunnioitettiin äskettäin keskuudestamme poistunutta Unto Käkeä. Koko uransa Toijalan Pallon värejä sekä seuraa kaikissa yhteyksissä rakastanut veteraani oli todella Topa-mies. Työmäärä seuran eteen oli melkoinen. Unto oli myös perustamassa Toijalan Pallon Kiltaa. Kilta täytti keväämmällä 10 vuotta, mutta elokuisiin juhliin seuralegenda ei valitettavasti päässyt. Sanonta ”kerran Topa, aina Topa” päti Unskiin täydellisesti.

Topan ottelu Jagsia vastaan oli avausjaksolla melkoista puurtamista, ja Jags ei saanut Topaa innostumaan kuin hetkittäin. Vasta 40. minuutilla saatiin verkot tötterölle, kun Miikka Innala vapautti Vesa Pajulan, jonka vedossa oli voimaa ja tarkkuutta.

Sama mies oli maalinteossa toisen jakson toisella minuutilla. Nyt pallo vedettiin maalin kattoon vasurilla. Maalintekoaika siis 47. minuuttia. Maalintekijää vaihdettiin 59. minuutilla, kun Jirka Järvi löysi kulmapotkussa Joonas Saariniemen etutolpalta. Kotijoukkueella oli kaksikin aika varman näköistä maalipaikkaa ennen päätöslukemien syntymistä, mutta Pajulan tarvitsi purjehtia tekopaikkaan, jotta loppunumerot ja Pajulan hattutemppu saatiin viimeisteltyä.

Vierasjoukkueella riittää tekemistä sarjapaikkansa eteen. Aika köyhä ja tusinaluokan esitys. Topa taas pelasi vähän kuin vastustajan mukaan. Ei ollut tempo ihan kovinta luokkaa.

TP-49–Jags-ottelun varoitukset. T: Miikka Innala, Joonas Pietikäinen. J: Iisakki Kiemunki, Tomi Mäkelä, Riku Hasari.

Palkitut. T: V. Pajula. J: T. Mäkelä. Raadissa, Tuukka Hakala, joka jakoi myös tähdet Topan parhaille. 3 V. Pajula. 2 T. Niskala. 1 J. Saariniemi.

TP-49 kokoonpano: Tuomas Arvonen, Mikko Tromstedt, Toni Niskala, Jukka-Pekka Jyrämö ”C“, Roope Saranen, Ville Myllylä (70. Aate Jokinen), Ville Ojala (34. Joonas Pietikäinen), Jirka Järvi, Miikka Innala, Joonas Saariniemi, Vesa Pajula (81. Aleksi Lapinleimu).