Aki Ajo vaistosi Salomin voiton Mugellossa

Ajo Motorsportin Luis Salom voitti Mugellon osakilpailun ja on MM-sarjassa toisena.

Ajo Motorsportin Luis Salom voitti Mugellon osakilpailun ja on MM-sarjassa toisena.

Akaalaisen Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tehdastiimiä kolmen maailmanmestaruuden kokemuksella johtava Aki Ajo totesi jo viikolla odottavansa Luis Salomin iskevän tiukasti voittokantaan Moto3-luokan Italian MM-osakilpailussa Mugellossa. Tallipäällikkö Ajon vaisto ja terävä pelisilmä oli jälleen pettämätön.

Katkeamatonta palkintopallitahtiaan jatkanut espanjalaiskuljettaja Salom ajoi Mugellossa kauden toisen ja uransa neljännen osakilpailuvoiton kylmäpäisellä suorituksella. Taktiikkaa kuuliaisesti ja rauhallisesti noudattanut Salom hyökkäsi viimeisellä kierroksella ja piti toiseksi sijoittuneen maanmiehensä Alex Rinsin 99 tuhannesosan turvin takanaan.

– Tämä oli todellakin Luisin päivä. Hän osoitti potentiaalinsa ja näytti sen, kuinka fiksu tulee olla kuljettajana Mugellossa kilpailtaessa. Se ei yksinomaan riitä, että pyörä on nopea ja hyvissä säädöissä. Koko tiimin ja kuljettajan täytyy olla myös henkisesti hyvin valmistautuneita. Molemmat olivat sitä tänään, ja sen lisäksi Luis ajoi erittäin järkevän kisan, kiitteli Ajo omiaan.

”Lisää luvassa”

Salom lähti liikkeelle viidennestä ruudusta. Hän ajoi läpi 20 kierroksen kilpailun kuuden kuljettajan kärkiryhmässä.

– Kova kilpailu! Tiesin Vinalesin (Maverick) ja Folgerin (Jonas) olevan erittäin nopeita ja myös sen, että Rinsillä on hyvä kisavauhti. Ryhmään liittyivät sitten myös Oliveira (Miguel) ja Marquez (Alex). Kaikki nämä kuljettajat ovat vahvoja, ja minun piti tosiaankin pistää kaikki mahdollinen peliin. Onneksi onnistuin siinä vaikealla radalla. Pyörä toimi hienosti ja päätin ottaa riskin ajamalla kärjessä pitkälle maalisuoralla. Sain kuin sainkin pidettyä imuavusta huolimatta Rinsin takanani, iloitsi Salom.

Salom uskoo, että vastaavia taisteluita on luvassa iso tukku lisää.

– Tällaista se tulee olemaan läpi kauden ja varsinkin kahdessa seuraavassa kilpailussa Barcelonassa sekä Assenissa, joilta löytyy myös pitkiä suoria.

Ajo odottaa muiden esiinmarssia

Salomin tiimikavereista Zulfahmi Khairuddin päätyi Mugellossa 11:nneksi ja Arthur Sissis 18:nneksi. Khairuddinin lähtöruutu Italian GP:ssä oli 18 ja Sissisin 25.

– Kisan alkupuoli sujui hyvin, ja pääsin jo hyvin lähelle kärkiryhmää. Tein kuitenkin virheen ja iso joukko takanani olleita kuljettajia tavoitti minut. Tavoitteeni oli vähintään kymmenen joukossa, joten siinä mielessä tulos ei ollut hyvä. Positiivista on kuitenkin se, että pystyin parantamaan huomattavasti aika-ajoon verrattuna. Aika-ajotulokset on saatava jatkossa paremmaksi, sillä tiedän, että kykenen ajamaan kärkiryhmässä, totesi Khairuddin.

– Kisaan starttaaminen noin monta kuljettajaa edessä ei ole mitenkään helppoa. Samaa voi todeta ensimmäisistä kierroksista, jolloin piti olla todella varovainen välttääkseen kontakteja. Löysin kisan vanhetessa hyvän fiiliksen ja pystyin nostamaan sijoitustani. Tosin nyt minun mielessäni on vain seuraava kilpailu. Haluan antaa hyvän näytön Montmelossa, Sissis viittasi Barcelonan suuntaan.

Ajo tietää, että parempaa on luvassa.

– Khairuddinin tulokset eivät ole ehkä olleet vielä aivan odotettuja, mutta parempaan suuntaan mennään koko ajan. Tiedän ja luotan siihen, että Fahmi nousee lähemmäs sitä tulostasoa, jota hän hakee.

– Sissisin suoritustaso on vaihdellut alkukaudella. Olemme nähneet häneltä varsin hyviä esityksiä, mutta myös vaikeimpia aikoja, kuten nyt tämä päättynyt viikonvaihde. Tänään startti ja ensimmäiset kierrokset eivät onnistuneet Arthurilta. Tiedän, että hänen vauhtinsa kyllä riittää toiseen ryhmään.

Mugellossa kolmanneksi sijoittunut Vinales johtaa sarjaa pistein 106. Salom hiillostaa häntä vain neljän pisteen päässä.

Khairuddinin 33 pistettä oikeuttavat kahdeksanteen sijaan. Sissis on 19 pisteellä sijalla 13.

 

Kari Aho

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?