Salom taisteli kivuista huolimatta kolmanneksi Le Mansissa

Aki Ajon johtaman Ajo Motorsportin kuljettaja Luis Salom jatkoi vakuuttavaa podiumtahtiaan Ranskan Le Mansissa ajetussa Moto3-luokan kauden neljännessä MM-osakilpailussa. Pisteissä toisena oleva ja kauden jokaisessa kisassa paikkansa kärkitriosta lunastanut espanjalaiskuljettaja Salom leikkasi paikoittain kostean Bugatti-radan maalilinjan kolmantena. Vauhtiaan koko ajan kiristänyt Salom jäi toiseen peräkkäiseen voittoon ajaneesta maanmiehestään ja sarjaa johtavasta Maverick Vinalesista 1,387 sekuntia.

Palkintokorokkeen tutun espanjalaiskolmikon täydensi Alex Rins, joka kesti Salomin hyökkäyksen ja pystyi pitämään tämän 0,123 sekunnin turvin takanaan. Salomin suorituksen arvoa nostaa edelleen se, että hän loukkasi selkäänsä lauantain harjoituksissa.

– Tämä oli minulle raskas viikonvaihde. Pystyin kuitenkin ajamaan kivusta huolimatta kolmanneksi ja saavuttamaan todella tärkeitä pisteitä. Tiesin, että väsyn loppua kohden, joten päätin välttää kaikki mahdolliset riskit, painotti Salom.

Salom keräsi ansaitut kehut tallipäällikkö Ajolta.

– Meidän on oltava ensinnäkin tyytyväisiä siihen, että Luis pystyi ajamaan kisan maaliin ja hankkimaan näin hyvät pisteet. Viikonloppu on ollut varsin vaikea ja kisapäivä oli olosuhteiltaan erityisesti sitä. Tietenkin haluamme aina voittaa ja jos meillä ei ole mahdollisuuksia siihen, niin syyt tähän on analysoitava. Mutta korostan, että Luis teki tänään erittäin hyvää työtä.

Ajon tallin kuljettajista australialainen Arthur Sissis sijoittui Ranskassa 13:nneksi. Kovan nousun tehneen malesialaisen Zulfahmi Khairuddinin kohtaloksi koitui kaatuminen seitsemänneltä sijalta neljä kierrosta ennen maalia.

Khairuddin on neljän osakilpailun jälkeen pisteissä kuudentena ja Sissis sijalla 11.

MM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Mugellon radalla Italiassa.

Aki Ajon pojan Niklas Ajon kisa päättyi kahdeksannelta sijalta kaatumiseen, kun Moto3-luokan Ranskan GP:stä oli ajamatta enää neljä kierrosta. Ajo taisteli seitsemännestä sijasta Zulfafmi Khairuddinin kanssa. Khairuddin teki kuitenkin kohtalokkaan ajovirheen ja kaatui. Ajo meni puolestaan nurin yrittäessään väistää malesialaiskuljettajaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?