Aki Ajo iloitsi Luis Salomin kakkossijasta Jerezissä

Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tehdastiimin espanjalaiskuljettaja Luis Salom jatkoi vakuuttavaa podiumputkeaan Jerezin radalla Espanjassa ajetussa Moto3-luokan kauden kolmannessa MM-osakilpailussa.

Salom viiletti kotiyleisönsä edessä toiseksi dramatiikkaa sisältäneessä kilpailussa, joka keskeytettiin punaisin lipuin vajaa seitsemän kierrosta ennen aiottua maalia ranskalaisen Alan Techerin rajun kaatumisen seurauksena. Lopputulokset muotoutuivat 15 kierroksen perusteella.

Koko kilpailun kärkiryhmässä tai sen välittömässä tuntumassa ajanut Salom jäi voittajasta ja maanmiehestään Maverick Vinalesista 0,263 sekuntia.

Aki Ajon johtaman tiimin kuljettajista malesialainen Zulfahmi Khairuddin oli seitsemäs ja australialainen Arthur Sissis 12:s.

– Minulla on vähän erikoinen fiilis tästä kilpailusta, sillä en muista koskaan kokeneeni yhtä hyvää tunnetta toisen sijan jälkeen. Olen erittäin iloinen siitä, että pystyimme parantamaan näin paljon Salomin kanssa viikonvaihteen aikana, kehui tallipäällikkö Ajo.

– Luis oppii koko ajan lisää ja ajoi tänään todella hyvin. Hän pystyi säästämään järkevällä ajolla renkaita ja seuraamaan samalla kärjen ajolinjoja. Luisilla oli tänään mahdollisuudet aina voittoon asti, mutta hyvä näinkin. Tilanne MM-sarjassa on hyvä, jatkoi Ajo.

Aki Ajon poika Niklas Ajo saavutti MM-uransa tähän mennessä parhaan sijoituksen yltämällä kylmäpäisellä suorituksella kuudenneksi Espanjan GP:ssä.

Ajon suorituksen arvoa nostaa edelleen se, että hän teloi vasenta jalkaansa kisa-aamun warm up-sessiossa tapahtuneessa kaatumisessa.

– Tämä oli varmasti koko elämäni yksi vaikeimmista kilpailuista. Se oli tosi iso kaato warm up’issa, jonka jälkeen sattui vähän joka paikkaan. Kivut olivat kovat myös kisassa, joten tähän sijoitukseen täytyy olla todellakin tyytyväinen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?