Vesa Pajula tehoili Parolassa

Tamperelaista AC Estudiantesia sekä Kangasalan Voittoa aiemmin edustanut Jyri Erkkilä 31, on Toijalan Pallon edustusjoukkueen uusia pelaajia. Sarjan avausottelu sujui pelimieheltä varsin mallikkaasti.
Tamperelaista AC Estudiantesia sekä Kangasalan Voittoa aiemmin edustanut Jyri Erkkilä 31, on Toijalan Pallon edustusjoukkueen uusia pelaajia. Sarjan avausottelu sujui pelimieheltä varsin mallikkaasti. Kuva: Pentti Jussila.

Toijalan Palo-49:n avausottelu jalkapallon Tampereen piirin nelosdivisioonassa pelattiin Parolan jalkapallonurmella lauantaina 27.4. Suuria vaikeuksia ei Toijalan Pallo kohdannut. Kotijoukkue Parolan Visa kaatui 0–3 (0–2).

Ottelun tehomies Toijalan Pallon Vesa Pajula tekaisi uransa yhden helpoimmista hattutempuista. Kotijoukkueen antisankari maalivahti Antti Viiman avusti parhaansa mukaan vieraita. Avausmaali leijaili lähes kaksimetrisen maalivahdin yli luvattoman helposti.

Pajulan ampuma vapaapotku lähti lähes 40 metristä. Pelattu oli 31 minuuttia. Toni Niskalan siirto Pajulalle oli vain normaali syöttö lähellä rankkarialuetta. Siitä ei kukaan odottanut maalisyöttöä, mutta kaikkien hämmästykseksi siitä tuli sellainen. Kymppipaidan kaaripallo lurahti Viimanin haaroista maaliin. Pelattu 35 minuuttia. 0–2-numeroissa mentiin tauolle ja kotijoukkue kasvojen pesuun.

Toisella jaksolla vihreäpaidat olivatkin pelissä huomattavasti ahneemmin mukana. Parikin hyvää tilannetta tuli avausvarttiin. Jukka Saarella Toijalan Pallon maalissa ei kuitenkaan ollut hätää.

Avausjakson epäonnistuja Viiman korjasi osakkeitaan kahdella läpiajon torjunnalla. Loppunumeroiden valmistumista ei hän kuitenkaan pystynyt estämään. 89. minuutilla Joonas Saariniemi vapautti näppärästi Vesa Pajulan maalintekoon. Toijalan Pallo oli avausjaksolla pelin herrana selvästi. Toinen jakso ei aivan samaa tehoa harvalukuiselle katsojajoukolle tarjonnut.

Eilen Toijalan Pallo kohtasi Valkeakosken Koskenpojat ja seuraava ottelu on sunnuntaina 12.5., jolloin Sääksjärven jalkapallonurmella vastassa on Lempäälän Kisa-futis. Peli alkaa kello 18.30.

Parolan Visa–TP-49 ottelun varoitukset. T: Niko Enstedt, Aleksi Lapinleimu. Tähdet Topan parhaille jakoi Topan joukkueenjohtaja, Pasi Rantanen. 3 Vesa Pajula. 2 Jyri Erkkilä. 1 Toni Niskala.

TP-49 kokoonpano: Jukka Saari, Roope Saranen, Jyri Erkkilä, Jukka-Pekka Jyrämö ”C”, Niko Enstedt (79. Aleksi Lapinleimu), Ville Myllylä (73. Mikko Tromstedt), Jirka Järvi, Toni Niskala, Janne Hevonoja (59. Joonas Pietikäinen), Joonas Saariniemi, Vesa Pajula.

                                                                      Jukka Koskinen