Elämisen iloja

Profile Image of Akaan Seutu

*Saneerattu Sampola sai tulikasteensa sunnuntain kansalaisjuhlassa. Puitteet ovat hienot. Älkäämme kuitenkaan unohtako, että julkisivu kaipaa pian kohennusta. Olkoon tämä viesti kaikille valtuutetuille.

Ohjelma oli miellyttävä ja korkeatasoinen. Olen elämässäni tavannut monenlaisia renttuja, mutta en vielä koskaan sellaisia kuin Sampolassa. He olivat Tanhurenttuja – kaksi notkeaa herraa, joilta unkarilaiset tanssit sujuivat niin, että heikompia huimasi.

Ja oli siellä kyllä ruusujakin, vaan selvittämättä jäi, olivatko herentun ruusuja. Rotunaisia kumminkin ja niin pirun nättejä! Kyllä vanha kunnan virkaihminen osaa kaikkea, kun ryhtyy!

Muusikot olivat taitavia. Joska Josafat näyttää ujolta pieneltä pojalta. Mutta kun ilmoille kajahtavat tunnetut klassikot Kylän tiellä, Laatokka ja Laula tyttö, pienuus ja ujous ovat poissa. Miten mielettömän mahtavan matala ääni voi kummutakaan niin pienestä miehestä.

Värisin; tunnustan. Vierellä säestivät toijalalaisille tuttu Olli Kari ja Elina Lappalainen. Mykistävää.

Häveliäisyyteni oli saada hallelujaa-kohtauksen, kun tunnelmapaloja tulevan kesän musikaalista Housut pois antoivatkin kaksi viehättävää laulajatarta. Hmm, hekös ne housut heittävätkin! Heittämättä jäi, eittämättä tulkinta oli tunteikas.

Sampola on kunnossa. On ollut hienoa olla osaltaan mukana saattamassa projektia maaliin. Oli nimittäin vaaran vuodetkin muutama vuosi sitten. Ekselipuolue meinasi siivota rahat kaupungin budjetista. Sampola-remontti, niin kuin moni muukin, olisi pitänyt jättää kesken. Onneksi olimme sitkeitä. Se on nyt siinä. Otetaan talo omaksemme!

*Rintaan pistää ja vituttaa. Niin luonnehtii moni mies olotilaansa. Molemmat seikat edesauttavat ennenaikaisten valtimosairauksien puhkeamista. Jos sinulla hyvä mies on vähänkään outoja rintakipuja, mene lääkäriin kipin kapin.

Jos mieliala on matalalla, silloinkin kannattaa havahtua. Masennus ja stressi kulkevat käsi kädessä. Ne kumpikin altistavat valtimosairauksien, sydäninfarktin, aivoinfarktin tai muun sydänsairauden puhkeamiselle. Huolehditaan siis uroot itestämme. Se on luvallista, suotavaa ja mukavaa.

Olemme jo parin-kolmen ikätoverini kanssa sopineet, että kun ensi syksy koittaa, kansoitamme äijäjumppasalin. Ja sitäkin ennen olemme luvanneet liikkua, sillä liikunta on lääkettä.

*Mieltään voi virkistää monin tavoin. Sampolan juhlat olivat osa voimaannuttavaa paikallista kulttuuria. Ei haita, vaikka osa esiintyjistä tulikin muualta. Se rikastuttaa sielua ja avaa silmiä.

Uuden opiskelu voi edistää jaksamista. Viime viikolla kuulin mielenkiintoisen alustuksen työelämästä ja johtamisesta. Tunnettu alustaja korosti muutoksen sielun oivaltamista ja toisin tekemisen tärkeyttä. Täytyy ymmärtää aidosti sisältöjä. ”Ekselillä on helppo johtaa, jos ei muuta osaa.” Vahva viesti pomottajille.

 

Hauskaa Vappua!