Ajon tallin Salom ajoi kolmanneksi Austinissa

Aki Ajon johtaman Ajo Motortportin espanjalaiskuljettaja Luis Salom ajoi Moto3-luokan MM-kauden toisessa osakilpailussa kolmanneksi Austinissa USA:ssa. Radalla nähtiin paljon dramatiikkaa, sillä trillerin ratkaisu vietiin viiden kierroksen mittaiseen uusintastarttiin sen jälkeen, kun ajo oli keskeytetty punaisin lipuin hollantilaisen Jasper Iweman kaaduttua rajusti.

Kauden ensimmäisen osakilpailun voittanut Salom lähti toiseen strattiin kolmannesta ruudusta. Voiton mahdollisuus kuivui harmittavasti kokoon päätöskierroksen viimeisessä mutkassa, jossa Salom menetti otteensa kärkisijaan. Salomin edellä maaliin muutaman kymmenyksen turvin viilettivät hänen maanmiehensä Alex Rins ja Maverick Vinales.

– Tämä oli vähän spesiaalipäivä kahden eri kilpailun myötä. Loppujen lopuksi voimme kuitenkin todeta olevamme onnekkaita varsinkin Salomin saaman toisen mahdollisuuden myötä. Luisin eturengas oli täysin loppu ensimmäisessä kisassa ja hänen piti rauhoittaa vauhtiaan, kertoi tallipäällikkö Aki Ajo. – Toisessa lähdössä Salomilla oli sitten mahdollisuus taistella voitosta, eikä se kauaksi jäänytkään. Luis teki parhaansa, mutta se ei tällä kertaa aivan riittänyt.

Salom oli hänkin varsin tyytyväinen suoritukseensa.

Ajon kuljettajasta malesialainen Zulfahmi Khairuddin sijoittui seitsemänneksi ja australialainen Arthur Sissis 12:nneksi.

Niklas Ajo 15:s

Aki Ajon poika, valkeakoskelainen Niklas Ajo leikkasi vaiherikkaan kisan maalilinjan loppujen lopuksi yhden pisteen tuoneella 15. sijalla.

– Oliveira (Miguel) tuli kylkeen aika hassussa paikassa ja aika typerällä tavalla, Ajo ihmetteli portugalilaiskuljettajan liikettä. – Kaaduin, keräsin itseni ja otin sen, mitä täältä tuon jälkeen otettavissa oli. Tämä oli nyt tätä, kuittasi Ajo.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Jerezin radalla Espanjassa.

Niklas Ajo. Kuvat: Gold and Goose.

Niklas Ajo. Kuvat: Gold and Goose.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?