ViiPV:n E11-junioreille hopeaa Valkeakoskella

 Viialan Peli-Veikkojen E11-juniorit saivat Valkeakosken Saharan tekonurmiturnauksessa kaulaansa hopeamitalit. Kuva: Maarit Mäntysara.

Viialan Peli-Veikkojen E11-juniorit saivat Valkeakosken Saharan tekonurmiturnauksessa kaulaansa hopeamitalit. Kuva: Maarit Mäntysara.

Viialan Peli-Veikkojen E11-juniorit avasivat uuden kauden Valkeakosken Nappulaliigan järjestämässä Kevätturnauksessa Valkeakoskella viime viikonloppuna. Hienosti järjestetyn 2-päiväisen turnauksen haastesarjan alkulohkossa junnut saivat vastaansa RiPS Valkoisen Riihimäeltä, KontUn Helsingistä ja VaNL Sinisen Valkeakoskelta.

Yhden voiton, yhden tasapelin ja yhden harmittavan tappion mutta komean maalieron turvin juniorit selvittivät tiensä kahdeksan joukkueen sarjassa neljän joukkoon.

Seuraavana oli vuorossa toisen lohkon voittaja, KaaPo Kaarinasta, joka selvitti pelinsä puhtaalla pelillä jatkoon omasta lohkostaan. Nyt saimme todistaa paikan päällä, mikä merkitys asenteella on jalkapalloilussa. Altavastaajana peliin lähtenyt jengi ei kuvia kumarrellut eikä runsaslukuista vieraskannustusta hätkähtänyt, vaan siirtyi nopeasti 1–0 johtoon rangaistuspotkulla.

Kauaa ei tarvinnut toistakaan maalia odotella, kun 2–0 kajahti vastustamattomasti vastustajan verkkoon ja pojat saivat lisää energiaa pelata peli loppuun asti. Kaikki annettiin, ja finaalipaikka ansaittiin.

Loppuottelussa vastaan asettui toinen joukkue Riihimäeltä, RiPS Sininen. Vastustaja ei antanut mitään ilmaiseksi ja siirtyi pelin puolivälissä 1–0 johtoon. ViiPV ei suostunut antamaan periksi vaan jatkoi taistelua. Tilanteita luotiin, mutta pallo ei pomppinut meille, ja jaloissakin alkoi jo painaa pitkä turnaus. Ei auttanut, vieraat veivät voiton.

Kaikesta huolimatta tämä hopea oli voitettu hopea ja joukkueen taistelutahdon ilmentymä.

Mitalijoukkueessa pelasivat Kalle Kohonen, Lauri Peltoniemi, Tuomas Pynnönen, Vesa Tuomi, Mio Lehtoniemi, Jiri Lauronen, Eetu Järvinen, Joni Haulivuori, Matias Manninen ja Jani Suhonen. Tsempparina palkittiin Kalle Kohonen, ja Lauri Peltoniemi pelasi maalivahtina hienon turnauksen.

 

 Jussi Kohonen