Aki Ajon talli avasi kauden voitolla

Moto3-luokan hallitseva mestaritalli, akaalainen Ajo Motorsport käynnisti ratamoottoripyöräilyn MM-kauden 2013 arvoisellaan tavalla, kun paalupaikalta liikkeelle lähtenyt LuisSalom tervehti ruutulippua voittajana Losailin radan iltakilpailussa Qatarissa.

Tallipäällikkönä kolme maailmanmestaruutta saavuttaneen Aki Ajon kasvot loistivat kilpaa voimakkaiden valonheittimien kanssa, sillä malesialainen Zulfahmi Khairuddin ja australialainen Arthur Sissis täydensivät Red Bull KTM-tehdastiimin upean illan sijoilla 6 ja 8.

– Olen tosi iloinen, sillä kauden alku on aina vaikea käytännössä täysin uudella pyörällä. Olemme saaneet kehitettyä pyörää monessa mielessä ja olemme erittäin tyytyväisiä siihen. Ja tietenkin olen hyvin tyytyväinen myös kuljettajiemme esitykseen ja teknisen ryhmän työskentelyyn, Ajo kiitteli omiaan.

– Kaikki kuljettajamme tekivät tänään erinomaista työtä. Oli hienoa nähdä, miten Luis hallitsi tyyneytensä ja luki kisaa. On myös hyvin tärkeää, että Zulfahmi ja Arthur ajavat molemmat näin vahvasti heti alkukaudesta, jatkoi Ajo.

Espanjalaiskuljettaja Salom ratkaisi neljä kierrosta ennen maalia viiden kuljettajan väliseksi kehkeytyneen trillerin tavalla, joka ei jättänyt jossitteluille sijaa. Uransa kolmannen osakilpailuvoiton ehjän vahvalla esityksellä tyylitellyt Salom ampaisi päätöskierrokselle kuin tykin suusta. Muilla ei riittänyt enää paukkuja vastaamaan siihen – ei edes pitkällä maalisuoralla. Salom tervehti ruutulippua 0,417 sekunnin erolla maanmieheensä Maverick Vinalesiin. Espanjalaisten kolmoisvoiton täydentänyt Alex Rins jäi voittajasta 0,423 sekuntia.

Niklas Ajo yhdeksäs

Aki Ajon poika Niklas Ajo avasi Moto3-luokan MM-kauden vahvasti sijoittumalla yhdeksänneksi Losailin radalla Qatarissa ajetussa iltakisassa.

– Ihan allright. Otin sen, mikä tällä kertaa otettavissa oli, kertoi KTM:n tehdaspyörällä ruudusta 16 uransa 32. GP:hen startannut Ajo.

Suomalaistalli Avant Tecnon väreissä kilpaileva Ajo, 18, nousi ensimmäisen kierroksen kuluessa seitsemän pykälää sijalle yhdeksän siitäkin huolimatta, että häneltä on totuttua näkemään terävämpiäkin lähtöjä.

– Starttiavustin ei mennyt jostain syystä päälle ja jouduin lähtemään liikkeelle ilman sitä. Avauskierros kulki kuitenkin tosi hyvin. En puskenut alussa liikaa, mutta minun oli rauhoitettava vähän tilannetta, kun rengas alkoi luistaa. Siinä vaiheessa kärkiryhmä pääsi karkaamaan.

Seuraava osakilpailu ajetaan 21.4. Austinissa Yhdysvalloissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?