Hakan D-01-joukkue voitti futsalin piirimestaruuden

Tampereen D-poikien futsalin piirinmestarit, Hakan D-01-joukkue. Kuva: Sami Nyyssönen.
 D-poikien futsalin piirinmestarit, Hakan D-01-joukkue. Kuva: Sami Nyyssönen.

FC Haka junioreiden D-01-joukkue voitti Tampereen piirin D12-poikien futsalin piirinmestaruuden 2013 puhtaalla pelillä voittamalla kaikki pelaamansa 13 ottelua yhteismaalierolla 80–23.

Hakan D-01-joukkueessa on tällä hetkellä kaikkiaan hieman yli 30 pelaajaa, joista akaalaisia ovat Niklas Aalto, Niklas Pääskynkivi, Samu Lindgren, Aku Nyyssönen ja Tomy Nurmesniemi. Myös joukkueen valmentajiin kuuluva Joni Lindgren on Akaasta.

Tampereen piirin D12-poikien futsalin piirinsarja pelattiin 14 joukkueen yksinkertaisena sarjana turnauksissa pelattavina otteluina. Haka pelasi joulu-, maaliskuussa eri paikkakunnilla viisi kahden ottelun viikonlopputurnausta ja yhden kolmen ottelun viikonlopputurnauksen. Sarjan voittaja oli suoraan piirinmestari ilman erillistä lopputurnausta. Kotiturnaus Valkeakosken liikuntahallissa pelattiin sunnuntaina 20.1., jossa Haka voitti Hämeenkyrön Apassit 4–2 ja Ylöjärven Ilveksen 5–3.

Hakan mestaruus varmistui 9.3. pelatussa viimeisessä osaturnauksessa Pirkkahallissa täpärällä 4–3-voitolla TPV:n E11-joukkueesta ja 7–1-voitolla Ilveksen 02 Keltaisesta joukkueesta. Näin päästiin pelaamaan sarjan viimeinen oma ottelu ilman pakkovoiton aiheuttamia paineita sarjassa toiseksi sijoittunutta TKT Harmaata vastaan.

Viimeinenkin peli hoidettiin tasaisen väännön jälkeen kunnialla kotiin 2–0-voitolla, jonka jälkeen päästiin juhlimaan hyvällä mielellä varmistunutta piirinmestaruutta.

Piirinmestaruuden takuumiehinä olivat hienosti pelanneiden maalivahtien ja puolustajien lisäksi hyökkäyksen tehopelaajat Markus Virtanen (25 maalia 3 syöttöä), Jaakko Lumme (17 maalia 10 syöttöä), akaalainen Niklas Pääskynkivi (14 maalia 3 syöttöä) ja Santtu Olander (8 maalia 14 syöttöä).

Joukkueen pelaajat osallistuvat kevään ja kesän aikana Läntiseen alueliigaan sekä Tampereen piirin piirinsarjoihin. Huhtikuussa alkavassa D12-alueliigassaan pelaa joukkueita Turun, Tampereen ja Satakunnan piireistä.

Joukkueen pelaajat: Niklas Aalto, Vikke Ahola, Werneri Hakala, Iiro Inkinen, Pyry Joki, Riku Kallio (mv), Joonas Karisalmi, Samu Lindgren (mv), Jaakko Lumme, Atte Niemi, Luukas Niittyaro (mv), Tomy Nurmesniemi, Vihtori Nurminen, Aku Nyyssönen, Santtu Olander, Juho Peltola, Petro Piippo, Niklas Pääskynkivi, Miikka Rauhala, Teemu Salonen, Tuukka Salonen, Sampo Sarkaniemi, Oscar Saukkonen, Pyry Saurusvaara, Julius Sinkkonen, Ville Tossavainen, Antti Tuominen, Ville Tuppurainen, Joonas Viinanen, Olli Viro, Juuso Virta, Markus Virtanen.

Joukkueen valmentajat: Timo Karisalmi, vastuuvalmentaja, Joni Lindgren, valmentaja, Ari Tuominen, valmentaja, Jussi Ahola, valmentaja, Mikko Piippo, valmentaja, Ahti Vuorinen, fysiikkavalmentaja, Ismo Niemi, joukkueen johtaja.

 

Ismo Niemi