Jorken Juhannus paransi selvästi

Markku Luoman Aqua’s Katya pilasi Turussa kilpailunsa lähtölaukkaan.
Markku Luoman Aqua’s Katya pilasi Turussa kilpailunsa lähtölaukkaan.

Akaalaisen Atte Sirenin suomenhevostammalla Jorken Juhannuksella oli edellisissä raveissa epäonnea, sillä kuusivuotias Tiina Liitiän valmennettava laukkasi kakkossijalta loppusuoralla. Lahdessa viime viikolla ravi säilyi ehjänä, ja Jorken Juhannus painalsi maaliin voittajana ajalla 33,8a, joka on hevosen autolähtöennätys. Tasoitusajossa ennätys on vielä vajaan sekunnin kovempi. Uransa toisen voiton juosseen tamman rattailla oli Jarmo Saarela.

Turussa sunnuntaina oli pitkästä aikaa tositoimissa akaalaisen Markku Luoman omistama, valmentama ja ajama Aqua’s Katya. Viisivuotias tamma on kilpaillut edellisen kerran toissa vuonna. Tamma jätti sunnuntaina itsestään positiivisen kuvan, vaikka laukkasi heti lähtökiihdytyksessä itsensä toivottomiin asemiin. Aqua’s Katya kiri vähin erin joukon kiinni ja oli vielä valmis kiriin loppukaarteessa. Valjakko sijoittui lopulta seitsemänneksi ajalla 21,0a. Seuraavissa starteissa laukatta Luoman ajokki saattaa yllättää.