Klaara Leponiemelle Hopeasompa-pronssia

Koululiikuntaliiton Koulumestaruusliiton kisoissa Pyhäjärvellä Klaara Leponiemi hiihti hopealle. Kuva: Jarkko Leponiemi.

Koululiikuntaliiton Koulumestaruusliiton kisoissa Pyhäjärvellä Klaara Leponiemi hiihti hopealle. Kuva: Jarkko Leponiemi.

Viialan Virin Klaara Leponiemi hiihti kolmanneksi viiden kilometrin vapaan tyylin kisassa Hopeasomman loppukilpailussa Äänekoskella toissalauantaina. Klaara ylitti maaliviivan ajassa 14.27,1 häviten voittajalle Ik Kronanin Emelie Svenlinille 23,9 sekuntia.

N14-sarjassa (3 kilometriä) Sarita Nieminen hiihti sijalle 20 ja oli näin palkittavien joukossa. Samassa sarjassa Josefiina Latvanen tipahti niukasti palkintosijojen ulkopuolella. Sijoitus oli 28. ja viimeinen palkintosija jäi 6 sekunnin päähän. M14-sarjassa Jaakko Hyrkäs oli sijalla 30 ja jäi 5 kilometrin matkalla 5 sekuntia viimeisestä palkintosijasta. Kasperi Leponiemi hiihti kovassa pakkasessa M16-sarjan 8 kilometrillä sijalle 89.

Hopeaa Koululiikuntaliiton mestaruushiihdoista

Nuorten SM-sprintti ja Koululiikuntaliiton mestaruushiihdot kilpailtiin 23.–24. helmikuuta perinteisellä tyylillä. Viialan Virin Klaara Leponiemi voitti hopeaa KLL:n N15-sarjassa ja selvisi N16-sarjan SM-sprintissä A-finaaliin. Sijoitus sprintissä oli lopulta kuudes.

Pyhäjärven Honkavuoressa järjestetty kilpailu vietiin läpi haastavissa keliolosuhteissa mutta harvinaisen hyvillä järjestelyillä. Aikataulu piti erinomaisesti. Kelille ei järjestäjäkään voinut mitään, ja huoltojoukot tuskailivat nollakelissä liistereiden ja purkkivoiteiden välimaastossa.

SM-sprintti hiihdettiin lauantaina. Viimeisenä sarjana starttasivat karsintaan N16-sarjan tytöt. Klaara hiihti karsinnassa sijalle 6 ja selvisi näin A-finaaliin. Finaalit nuorimpien sarjoissa hiihdettiin karsinnan perään ilman puoliväli- ja välieriä. A-finaalissa karsinnan sijoitukset säilyivät melkein ennallaan. Kuudes sija kokonaiskilpailussa oli erinomainen, mutta hieman jäi hampaankoloon tulevia vuosia varten. Karsinnassa hiihtivät myös M18-sarjassa Timi Haikka ja M16-sarjassa Kasperi Leponiemi. Kumpikaan ei tällä kertaa selvinnyt finaalikierroksille.

Sunnuntaina hiihdettiin KLL:n mestaruushiihdot. N15-sarjassa matkana oli 3 kilometriä, joka sekin on tytöille vielä pikamatka. Tässä kilpailussa Hirvialhon koulua edustanut Klaara lähti matkaan kenties jopa lujempaa kuin sprintissä. Vauhti riittikin melkein kaikille kilpakumppaneille, mutta viimevuotinen Hopeasompavoittaja Emelie Svenlin on nopeampi. N14-sarjassa Toijalan yhteiskoulun ja Virin Sarita Nieminen oli myös hyvässä vauhdissa. Saritan sijoitus oli 13, ja hänkin pääsi kilpailun lopuksi palkittujen joukkoon. Kasperi Leponiemi (Hirvialhon koulu) hiihti M16- sarjassa sijalle 51 ja Timi Haikka (Akaan lukio) M17-sarjassa sijalle 25.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?