Karelian Hurmos murskasi Akaa-Volleyn kotisalissaan – Akaalaisilta puuttuivat jopa tuuletukset onnistumisten jälkeen

Akaa-Volleyn parhaaksi noteerattu libero Voitto Köykkä (vas) ihmetteli joukkueen hengettömyyttä. Jopa tuuletukset omien onnistumisten jälkeen jäivät puuttumaan, Arkistokuva.

Karelian Hurmos näytti kotisalissaan kauden parasta osaamistaan eikä antanut akaalaisille mahdollisuuksia sarjapisteisiin. Ottelun lopputulos oli selkeä 3–0 (25–17, 25–16, 25–21).

Jo ottelun ensimmäinen erä osoitti, että Hurmoksen valmentajat Matti Alatalo ja Valtteri Jääskeläinen olivat tutkineet videoilta Akaa-Volleyn aiempia pelejä huolella. Kotijoukkueen torjunta oli kerta toisensa jälkeen akaalaishyökkäyksen tiellä. Torjuntapisteet menivät avauserässä 5–0 Hurmokselle. Jos pallo ei jäänyt suoraan torjuntamuuriin, siitä saatiin vaimennuksia. Ja lisäksi kenttäpuolustus oli sijoittunut juuri oikein.

Erän päätti Hurmoksen parhaana palkittu Markuss Cielavs. Vasta 22-vuotias yleispelaaja oli lauantaina liekeissä.

– Minulta ensimmäinen kokonainen peli tällä kaudella. Kiitokset voitosta kuuluvat koko joukkueelle, myhäili Cielavs pelin jälkeen.

Akaa-Volleyn kone oli jäässä

Toisessa erässä kotijoukkueelta näytti onnistuvan ihan kaikki, kun taas Akaa-Volleyn kone ei suostunut käynnistymään lainkaan. Etenkin hyökkäyspeli takkusi. Hurmoksen torjunta-puolustuspeli oli lähes aukotonta. Akaan vastaanotto hoitui selkeästi paremmin kuin kotijoukkueen, mutta palloa ei saatu joensuulaisten parkettiin millään keinolla.

Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari ei löytänyt lääkkeitä joukkueensa heikkoon esitykseen edes pitkän erätauon aikana. Aivan erän alussa näytti siltä, että akaalaiset pysyvät kotijoukkueen kyydissä paremmin, mutta erän edetessä Hurmoksen voitto kävi yhä selvemmäksi. Cielavs sai kunnian niitata ottelun lopputuloksen lyömällä pallon akaalaistorjunnan käsistä kentältä ulos.

Akaa-Volleyn parhaaksi noteerattu libero Voitto Köykkä ihmetteli joukkueen hengettömyyttä.

– Meidän oma peli ei lähtenyt uomiinsa missään vaiheessa. Meiltä puuttuivat jopa tuuletukset onnistumisten jälkeen, ihmetteli Köykkä.

Samaa todisti myös Kunnari.

– En kyllä suorilta osaa sanoa, mikä meitä tänään vaivasi. Pitää tässä valmentajankin katsoa tarkasti peiliin. Tietynlainen aggressiivisuus puuttui täysin. Se näkyi etenkin torjuntapelaamisessa, jonka hävisimme selkeästi 13–4.

Akaa-Volleyn seuraava ottelu on ensi sunnuntaina Alajärvellä. Ottelussa on iso panos. Vastustaja Kokkolan Tiikerit on sarjataulukossa aivan akaalaisten kintereillä ja lisäksi ottelun voittaja etenee Suomen cupissa tammikuun neljän joukkueen lopputurnaukseen.