Me olemme ne – Jos vain jaksamme luottaa Jumalaan, hän puolustaa meitä kaikelta pahalta ja pitää meistä huolta

Profile Image of Lukijalta

Pysähdy hetkeksi miettimään: Kuka minä olen?

Siinä on kysymys, johon ei kukaan muu voi sinun puolestasi vastata. Vain sinä itse voit selvittää, kuka olet. Ehkä sinä tiedät jo, kuka olet tai ehkä selvität sitä vielä itsekin? Sinun itsesi lisäksi on kuitenkin vain yksi, joka tuntee sinut läpikotaisin.

Nimittäin Jumala, koska hän on luonut sinut ja tietää sinusta kaiken, jopa ajatuksesi, hän tietää sinussa kaiken hyvän ja kaiken pahan ja rakastaa sinua. Jumala siis voisi kertoa sinulle kuka olet, mutta miksi hän kertoisi jotain sellaista? Nimittäin se matka, jonka ihminen kulkee tutustuessaan itseensä, jotta voi vastata kysymykseen ”Kuka olen?” on ehkä vielä tärkeämpi kuin itse vastaus.

Jos ainoa, joka voi kertoa sinulle kuka sinä olet, olet sinä itse, niin samalla se tarkoittaa, että me emme voi kertoa muille, keitä he ovat. Yhtä lailla he ovat ainoita, jotka tietävät keitä he itse ovat.

No keitä me olemme? Me olemme kristittyjä. Mutta mitä se tarkoittaa?

Se tarkoittaa, että emme tarvitse supervoimia päästääksemme ylös pohjalta, vaikka tuntuisi, että olemme pudonneet sinne. Koska meillä on joku, joka auttaa meitä nousemaan siltä. Se tarkoittaa, ettemme ole koskaan yksin, vaikka tuntuisi, että joudumme käymään yksin koko maailmaa vastaan. Ja vaikka askeleemme horjuisi, pysymme silti pystyssä, koska Hän pitää meidät kasassa.

Ja vaikka meistä tuntuisi, että emme koskaan löydä mitään pysyvää ja aitoa, kuten rakkautta, niin oikeasti meidän ei tarvitse kuin avata silmämme ja havahtua siihen todellisuuteen, että yksi varmasti rakastaa meitä. On yksi, joka ei hylkää meitä vaan on aina läsnä, varsinkin silloin, kun Häntä eniten tarvitsemme.

Jumala on antanut meille suuren lahjan antaessaan meille elämän, mutta sen lisäksi hän on antanut meille muitakin lahjoja, ja Hän toivoo, että me avaamme hänen antamansa lahjat ja käytämme niitä. Hän on antanut meille myös toivon ja armon, minkä avulla jaksamme jatkaa matkaa, vaikka jotkut haluaisivat meidät pysäyttää.

Jotkut saattavat pilkata ja satuttaa meitä, tai eteemme voi tulla houkutuksia, jotka haluavat erottaa meidät Jumalasta. Mutta jos vain jaksamme luottaa Jumalaan, niin hän puolustaa meitä kaikelta pahalta ja pitää meistä huolta. Ja vaikka joutuisimmekin välillä ongelmiin, niin kuin usein käy, koska olemme vain ihmisiä, niin meidän ei tarvitse muuta kuin kääntyä takaisin Jumalan puoleen ja Hän ottaa meidät avosylin vastaan, koska joka päivä meillä on uusi armo.

Me kristittyinä olemme ne, jotka taistelevat, jotta huominen olisi kaikille parempi, jotta kaikki saisivat osakseen armon ja jotta kukaan ei enää satuttaisi toistaan. Me olemme ne, jotka pelastuvat, koska Jeesus on kantanut meidän syntimme ja lunastanut meidät vapaiksi kuolemasta. Ja me olemme ne, jotka jaksavat edelleen uskoa ja laulaa toivosta kaikille kansoille ja maailmalle.

Inspiraatio tekstiin on gospelbändi SAVE biisistä Me olemme ne, jonka voi kuunnella Spotifysta.

 

Tiina Helenius

Kirjoittaja on Akaan seurakunnan nuorisotyönohjaaja