Tuikkujahti alkaa

79tuikkujahti Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy järjestää ensimmäistä kertaa toimialueellaan Tuikkujahdin. Jahti alkoi 1. marraskuuta ja se on tarkoitettu kaikille peruskoululaisille. Myös Akaa kuuluu Loimi-Hämeen Jätehuollon toimialueeseen.

Tuikkujahti on tuikkukuorien keräyskilpailu, jonka tavoitteena on aktivoida koululaisia tarkkailemaan kulutus- ja lajittelutottumuksiaan. Lisäksi jahdilla halutaan kiinnittää huomiota kotitalouksien materiaalin hyötykäyttöön, koska pienestä koostaan huolimatta alumiiniset tuikkukuoret ovat arvokasta metallituotteiden uusioraaka-ainetta. Jahti on leikkimielinen kisa ja sen tarkoitus on lisätä luokkien yhteishenkeä.

Tuikkujahdin tarkoituksena ei ole lisätä tuikkujen kulutusta, vaan kannustaa koululaisia luovuuteen ja verkostoitumiseen käytettyjen tuikkukuorten etsinnässä. Jahtiaika jatkuu tammikuun 2014 loppuun. Kerättyjen tuikkukuorien määrä suhteutetaan luokan oppilasmäärään. Voittaja on luokka, joka kerää eniten tuikkukuoria/oppilas. Voittajaluokka saa palkinnoksi 400 euron rahapalkinnon sekä 1 senttiä/tuikkukuori. Jahtiin ilmoittaudutaan marraskuun aikana.

Tuikkukuoria keräämällä koululaiset paitsi keräävät arvokasta uusioraaka-ainetta talteen myös ehkäisevät alumiinin aiheuttamia haittoja jätteenpolttolaitoksissa. Metallien erotteluun tarkoitetut magneetit eivät pysty poistamaan alumiinia muiden jätteiden seasta, sillä alumiini ei ole magnetisoiva metalli. Polttolaitoksissa muun jätteen seassa oleva alumiini päätyy polttouuniin, jossa se aiheuttaa vahinkoa sulaessaan kiinni polttoarinaan.