Talviuintikausi alkoi Akaassa – Katso täältä, milloin saunat lämpiävät

Talviuintikausi jatkuu huhtikuun loppuun asti.

Toijalan satamassa pääsee talvisin pulahtamaan avantoon. Arkistokuva: Tarja Antola
Lokakuusta huhtikuun loppuun asti kestävä talviuintikausi alkoi tällä viikolla Akaassa. Sekä Toijalan satamassa että Viialan Arajärvellä voi saunoa aikataulujen puitteissa.

Toijalan sataman pukuhuoneet ovat avantouimareiden käytössä päivittäin kello 7–22. Avantosaunan lämmitysajat ovat maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 14–22. Naisille ja miehille on käytössä erilliset saunat. Saunan lämmityksestä vastaa Akaan kaupunki. Avantopumppu on toiminnassa koko kauden, ja laiturin valaistus toimii hämäräkytkimellä.

Viialan Arajärvellä sijaitseva avantosauna on lämpimänä keskiviikkoisin ja lauantaisin kello 13–20. Saunan lämmityksestä vastaavat avantouimarit. Toijalan sataman tavoin myös Arajärvellä avantopumppu on toiminnassa koko kauden ja laiturin valaistus toimii hämäräkytkimellä.

Paikalliset avantouimarit maksavat 50 euron suuruisen avantouintimaksun. Ulkopaikkakuntalaisille maksu on sata euroa. Avantouintimaksun lisäksi uusien uimareiden tulee lunastaa 25 euroa maksava avainpoletti. Avainpoletin jo lunastaneet maksavat vain avantouintimaksun. Sama poletti oikeuttaa sekä Toijalan sataman että Arajärven käyttöön.

Poletit ovat henkilökohtaisia ja ne on ohjelmoitu toimimaan avantouintipäivinä. Poletti on voimassa yhden avantokauden ajan. Sen jälkeen poletin voi palauttaa ja 25 euron pantin saa halutessaan takaisin. Vaihtoehtoisesti poletin saa pitää, jolloin seuraavalla kaudella voi maksaa pelkän avantouintimaksun.