Seitsemän kirkon pyörälenkki kutsuu ihmisiä ulkoilemaan

Seitsemän kirkon pyörälenkki -tapahtuman järjestävät Akaan, Sääksmäen ja Urjalan seurakunnat. Kuva: Akaan Pyöräilijät ry
Rovastikunnallinen Seitsemän kirkon pyörälenkki pyöräillään sunnuntaina 18. elokuuta kello 8–16. Tapahtuman järjestävät Akaan, Sääksmäen ja Urjalan seurakunnat, joiden alueilla kirkot sijaitsevat. Pyörälenkki ei ole kilpatapahtuma, ja se sopii koko perheelle. Jos intoa ja kuntoa riittää, voi kiertää koko lenkin, jolloin matkaa tulee noin 90–100 kilometriä.

Osallistuja ostaa lähtökirkoltaan osallistumiskortin, jonka alaosaan hän kerää leimoja. Aikuisten osallistumismaksu on 15 euroa, alle 18-vuotiaat maksavat viisi euroa. Maksuna toimii joko käteinen tai MobilePay. Osallistumismaksulla tuetaan Suomen Lähetysseuran työkohteissa tehtävää seurakuntien nimikkolähetystyötä. Nimi- ja puhelintiedot jättäneiden osallistujien kesken arvotaan palkinto.

Toijalan leimauspiste on seurakuntatalon viraston eteisessä (Sontulantie 1).  Toijalassa on mahdollisuus kello 10–14 myös maksulliseen keittoruokailuun (10 euroa) seurakuntatalon alasalissa leimauspisteen vieressä. Ruokailumaksussa käy vain käteinen. Viialan leimauspisteen yhteydessä pappilassa (Nordintie 5) on myynnissä suolaista ja makeaa lähetystyön hyväksi. Kylmäkosken kirkossa (Kylmäkoskentie 137) pyöräilijät saavat ilmaiseksi mehua, joka on maksutonta kaikissa pisteissä.

Toijalassa ja Kylmäkoskella on mahdollista piipahtaa tapahtuman aikana myös tutustumaan ja hiljentymään kirkkoon. Akaan kirkossa on kirkko-opas paikalla.

Pyörälenkin osallistuja ilmoittautuu alkuun jollakin kirkoista ja käy vähintään kahdella seitsemästä kirkosta. Pyörälenkin leimauspisteet ovat Akaan seurakunnassa Toijalassa viraston eteinen kirkkoa vastapäätä, Viialassa kirkon viereinen vanha pappila ja Kylmäkoskella kirkko.

Kirkkokierroksensa jälkeen pyöräilijä jättää kirkkojen leimoilla varustetun osallistumiskortin viimeiselle kirkolle. Jos pyöräilijä kiertää kaikki kirkot, hän voi myös ilmoittaa, haluaako niemensä näkyvän mediassa.

Rovastikunnallisen pyörälenkin järjestäjät eivät ole vakuuttanut osallistujia, huolehdithan omasta vakuutusturvastasi.

Jaana Viitakangas-Klemola