Seitsemän kirkon lenkki pyöräillään sunnuntaina 28. elokuuta – Akaan Pyöräilijät on mukana opastamassa

Perinteikäs seitsemän kirkon pyörälenkki ajetaan jälleen sunnuntaina. Tänä vuonna tapahtumaan saadaan Akaan Pyöräilijöiden panos, kun yhdistys järjestää pienten pyöräilyn Toijalan torin ympäri sekä kiinnostuneille opastetun kirkko- ja maastopyöräilyn. Kuva: Akaan Pyöräilijät ry.

Seitsemän kirkon lenkki pyöräillään kolmatta vuotta peräkkäin elokuun viimeisenä sunnuntaina, nyt päivämäärä on 28.8. Tämä vuosi on 40:s juhlavuosi. Tapahtuman järjestävät Akaan, Sääksmäen ja Urjalan seurakunnat, joiden alueilla kirkot sijaitsevat.

Toijalassa on mahdollisuus maksulliseen keittoruokailuun, Viialassa on myynnissä pientä purtavaa.

Kylmäkoskella pyöräilijät saavat ilmaiseksi mehua, joka on maksutonta kaikissa pisteissä.

Osallistuja ostaa lähtökirkoltaan osallistumiskortin, jonka alaosaan hän kerää leimoja. Toijalassa on korttimaksumahdollisuus, mutta muuten maksu hoituu käteisellä.

Osallistumismaksulla tuetaan Suomen Lähetysseuran työkohteissa tehtävää seurakuntien nimikkolähetystyötä. Nimi- ja puhelintiedot jättäneiden osallistujien kesken arvotaan lahjakortti.

Koko lenkin pituus on liki 100 kilometriä

Tuttuun tapaan pyörälenkin osallistuja ilmoittautuu alkuun jollakin kirkoista käyden vähintään kahdella seitsemästä kirkosta.

Pyörälenkin leimauspisteet ovat Akaan seurakuntatalo (kirkkoa vastapäätä, Sontulantie 1), Viialan kirkko (viereinen vanha pappila leimauspisteenä), Kylmäkosken kirkko, Urjalan kirkko, Metsäkansan kirkko, Sääksmäen kirkko ja Valkeakosken seurakuntatalo.

Jos intoa ja kuntoa riittää, voi kiertää koko lenkin, jolloin matkaa tulee noin 90–100 km. Kirkkokierroksensa jälkeen pyöräilijä jättää kirkkojen leimoin varustetun osallistumiskortin viimeiselle kirkolle. Pyörälenkki ei ole kilpatapahtuma, ja se sopii koko perheelle.

Uusi yhteistyökumppani lenkkioppaana

Tänä vuonna Akaan seurakunta on saanut yhteistyökumppaniksi aktiivisen paikallisen pyöräilyseuran Akaan Pyöräilijät ry:n, joka on vuonna 2021 perustettu yhdistys.

Sen tavoitteena on kehittää akaalaista pyöräilyä huomioiden kaikenikäiset ja kaikenlaisilla pyörillä ajavat.

Akaan Pyöräilijöiden panos seitsemän kirkon pyörälenkkiin on tänä juhlavuonna mittava, sillä yhdistys järjestää pienten pyöräilyn Toijalan torin ympäri sekä kiinnostuneille opastetun kirkko- ja maastopyöräilyn.

Niihin osallistuminen on ilmaista, mutta opastetuille reiteille lähtevien toivotaan maksavan seitsemän kirkon pyörälenkin osallistumismaksun, jotta hekin saavat mukaansa leimauskortin seurakunnalta kirkkokierrokselle.

Pienten pyöräily alkaa kello 8 ja opastetut pyöräilyt kello 8.30. Aloituspiste molemmissa on Akaan seurakuntatalo.

Tarkemmat tiedot löytyvät Akaan seurakunnan verkkosivuilta.

 

Jaana Viitakangas-Klemola

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?